Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Co s dětmi o prázdninách? Nabídka příměstských táborů se každoročně rozrůstá. Poslední možnost k přihlášení ratolestí je právě teď

14. 06. 2022 | 5:00

Mezi rodiči i dětmi oblíbené příměstské tábory každý rok lákají na netradiční zážitky s každodenním návratem domů do svých pokojů. Podle statistiky Krajské hygienické stanice se loni zúčastnilo alespoň jednoho takového tábora v Liberci přes 20 tisíc dětí. Meziročně jde o nárůst přes tisíc zájemců. V těchto dnech je jedna z posledních možností přihlásit svého nezbedu na některý z letních kroužků. Kapacity jsou totiž omezené a některé organizace už hlásí stop stav.

holka child-1461455 1280
Ilustrační foto

Na následujících řádcích najdete tipy na tábory, které ještě v tuto chvíli přijímají přihlášky. Největší liberecká organizace pracující s dětmi, Dům dětí a mládeže Větrník, která letos připravila šest desítek letních táborů, se mezi nimi neobjeví z důvodu naplnění kapacity. I tak je stále dostatek možností najít vhodný příměstský tábor za rozumnou cenu, aniž byste museli svoje dítě denně vozit přes půlku kraje.

ZŠ LesníZajímavé týdenní tábory letos připravila základní škola Lesní ve spolupráci s různými lektory i vlastními pedagogy. Sportovně laděný příměstský tábor s názvem Sportovci z Lesní je určený všem dětem, které chodí do první až šesté třídy základní školy. Konat se bude 15. až 19. srpna, cena je dva a půl tisíce korun. Děti se po celý den budou pohybovat na hřišti u základní školy, při nepřízni počasí v tělocvičně a nejbližším okolí ZŠ Lesní. V ceně je také zahrnuta svačina, oběd a pití na celý den. Hlavní náplní tábora budou míčové hry, florbal a další pohybové aktivity. V plánu je také vyrazit do libereckého bazénu. Kapacita je zatím naplněná z poloviny.

ZŠ LesníKdo preferuje výlety, může se přihlásit na tábor s názvem Výletníci v Liberci. Koná se ve stejném termínu jako tábor předchozí. Cena je dva tisíce korun. K tomu je potřeba připočítat kapesné pro děti. Příhlásit se můžou všichni, kteří chodí na základní školu. Každé ráno se bude od ZŠ Lesní vyrážet do širokého okolí a to buď autobusem nebo vlakem. Registrovat se může ještě několik posledních zájemců, maximální kapacita tábora je 25 dětí.

Pro pohybově nadané je připravený MixDance v Liberci. Konat se bude na konci července konkrétně 25. až 29. Rodiče za tábor zaplatí 2500 korun. Přihlásit se můžou jak pokročilí tanečníci, tak i úplní začátečníci, kteří by s tancem rádi začali. Po krátké ranní rozcvičce a protažení se budou děti učit taneční kroky ve stylu modern dance, disko nebo street dance. Kromě tréninku se budou děti také bavit při vymýšlení dramatických scének, při hrách a pokud bude krásné počasí čeká je také koupání v Lesním koupališti. K zaplnění kurzu zbývá posledních deset míst, přihlásit se můžou děti od 6 do 16 let.

TanecPoslední tábor z nabídky ZŠ Lesní je určený pro milovníky kreslení a malování pod názvem Tohle je náš svět v Liberci. Cena tábora je opět 2500 korun a konat se bude od 15. do 19. srpna. Každý účastník bude mít zajištěnou svačinu, oběd i pití, s sebou si bude muset vzít svoji kreslířskou výbavu. Podrobnější informace o táborech najdete na stránce www.azschola.cz/primestske-tabory-v-liberci.

ZŠ LesníSportovní příměstské tábory pořádá také Akademie sportu Liberec. Na stránkách www.akademiesportuliberec.cz/primestske-tabory najdete seznam jednotlivých turnusů i s popisky, co na táboře děti čeká. Ceny se pohybují do pěti tisíc korun.

Ačkoliv je polovina června a prázdniny se kvapem blíží, stále existuje dostatek táborů, které nabízí dětem týden zábavy za relativně slušné peníze a rodičům klid k načerpání energie a užití si léta také podle svých představ. Výčet táborů v článku je jen výsekem možností, které liberecké organizace nabízí.

lux, foto: ZŠ Lesní a Sportovní akademie Liberec