Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dobrá výběrová řízení měla Liberci ušetřit 32 milionů korun, uvádí radniční facebookový profil

07. 08. 2020 | 18:31

Město Liberec dosahuje výrazných úspor při vypisování veřejných zakázek. Díky dobře provedeným výběrovým řízením radnice ušetřila na významějších stavebních zakázkách v loňském roce celkem 32 milionů Kč, uvedl facebookový profil krajského města.

LBuspory1
Foto: FB Liberec.cz

Původní celková předpokládaná hodnota těchto veřejných zakázek činila 180 milionů Kč bez DPH. Vysoutěžené částky, resp. ceny dle smluv jsou ve výši 148 milionů Kč bez DPH. Městu to tak přineslo úsporu téměř 18 % z původně stanovené hodnoty zakázek.

Foto: FB Liberec.cz

Jednalo se například o rekonstrukci Mateřské školy Pastelka, opravy chodníků, ulic, školních budov, krematoria, projektovou dokumentaci na rekonstrukci plaveckého bazénu, opravu zatrubnění Jizerského potoka, rekonstrukci zastřešení tribuby na stadionu U Nisy a další projekty, konstatuje facebookový profil krajského města.

fb