Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Frekventovaná a problematická Košická ulice v Liberci bude dnes od 12 hodin úplně uzavřená

29. 06. 2019 | 6:35

Výstavba horkovodu v Liberci omezí na přelomu června a července dopravu v Košické ulici, která patří mezi nejvytíženější silnice v krajském městě. Zároveň začne oprava opěrné zdi na průtahu před tunelem ve směru od Turnova, v úseku za sjezdem do Košické ulice. V tiskové zprávě o tom již dříve informovala mluvčí radnice Jana Kodymová.

LBkošická
Foto: MML

Košická ulice patří k dopravně nejproblematičtějším úsekům v Liberci. Zcela uzavřená bude v úseku mezi křižovatkou s ulicí Dr. M. Horákové a křižovatkou s Nitranskou ulicí u Centra Babylon 29. června mezi 12:00 a 22:00 a od 5. do 7. července. V mezidobí, tedy od 30. června do 4. července bude uzavírka částečná. "K dopravě bude možné použít pouze dva pruhy ze tří. To se rovná snížení kapacity křižovatky a prodloužení front od průtahu. Z důvodu omezení řadicích pruhů bude i světelná signalizace fungovat v omezeném režimu, což je další snížení propustnosti křižovatky," uvedla Kodymová.

Důvodem pro dopravní omezení je modernizace zastaralých rozvodů teplárny. "Parovodní můstek nad Košickou bude brzy minulostí," uvedla Kodymová. Místo parovodu se bude do země pod silnicí ukládat horkovod. Pokud by se to neudělalo, nemohla by v tomto úseku vést plánovaná cyklostezka, jež se má stát součástí mezinárodní trasy Odra-Nisa.

Nebude to ale jediné dopravní omezení v této lokalitě, které začne 29. června. Ředitelství silnic a dálnic zahájí opravu opěrné zdi před tunelem na silnici I/35 ve směru na Hrádek nad Nisou. Jde o zeď nad areálem dopravního podniku. "Oprava bude trvat asi čtyři měsíce a vyžádá si svedení dopravy v uvedeném směru do jednoho jízdního pruhu. Provozu v opačném směru se toto omezení nedotkne," dodala Kodymová.

čtk