Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Felix Slováček roztančí centrum Liberce u příležitosti otevření aktivit centra RoSa pro seniory

17. 08. 2021 | 10:37

Již tento čtvrtek se mohou Liberečané přijít seznámit s komunitním domem pro seniory RoSa v centru Liberce. Přímo před budoucím bydlením pro seniory se bude konat neformální koncert Felixe Slováčka, který doprovodí otevření aktivit budoucího Centra RoSa.

RoSaNa rybnicku
vizualizace

Nejen na seniory čeká možnost prohlédnout si zatím vizualizace prostor RoSy a seznámit se s aktivitami, které tamní centrum nabídne napříč generacemi. Koncert je zdarma a koná se ve čtvrtek 19. srpna 2021 od 15 hodin.

Fanoušky známých melodií a saxofonu Felixe Slováčka čeká letní vystoupení pod širým nebem přímo před budoucím Centrem RoSa na rohu ulic U Nisy a Kladenská. Na koncertě zazní například skladby z Cirkusu Humberto, Tenkrát na západě, nebo Tajuplného ostrova a mnoho dalšího. „Vzpomínám na moji babičku, která měla sedmnáct dětí. Rád jsem k ní jezdil, protože měla velký záhon malin, doteď si pamatuji tu sladkou chuť. Na koncert v Liberci se těším,“ říká hudebník Felix Slováček. Na pódiu se objeví také liberecká rodačka Michaela Mervartová, která se těší na vystoupení ve svém rodném městě. „Projekt mě zaujal pro svou koncepci, protože i díky svým prarodičům vím, jak je důležité být v kontaktu s lidmi stejného věku. Liberec je mé rodné město a vystupování zde, je pro mě velká radost.“

Centrum RoSa – smysluplně využitý volný čas pro všechny generace

Ojedinělý projekt komunitního bydlení RoSa spojený s centrem pro všechny věkové kategorie nabídne již teď nejen seniorům první aktivitu ve volném čase – Nordic Walking s trenérkou Jitkou Hadovou, který bude možné si přímo na místě vyzkoušet. „Zatímco rezidence bude určená lidem, kteří v ní budou bydlet, Centrum RoSa bude otevřené širokému okolí. Do RoSy tak bude možné už za rok jít třeba cvičit, nebo na nějaký workshop či přednášku. Přesně za rok, se těšíme, že vás budeme moci přivítat již v prostorách RoSy, kde věříme, že si každý najde to, co ho bude zajímat a teď s námi vyražte na Nordic Walking,“ zve Anna Ježková, zakladatelka RoSy.

Zájemci si mohou ve čtvrtek 19. srpna na místě prohlédnout také vizualizace a plány prostor budoucí Rezidence a Centra RoSa a získat informace o bydlení a službách. Šéfkuchař budoucí restaurace v RoSe Adam Zikmund nabídne ochutnávky svých delikates. Restaurace bude nabízet evropskou kuchyni s vlivem Asie. K ochutnání tak bude například Foie gras s opečenou brioškou a hruškové chutney, Roast beef na asijský způsob, nebo marinovaný losos.

Stavba Rezidence RoSa bude hotová v létě příštího roku. Centrum RoSa otvírá své externí aktivity již teď.

Co je Rezidence a Centrum RoSa?

Cílem komunitního bydlení pro seniory, kde má každý svou bytovou jednotku (1kk, 2kk nebo 3kk), je poskytnout dříve narozeným možnost žít v centru města s dostupností kvalitních služeb a co nejblíž svým rodinám. Každý senior tak bydlí ve svém a pod jednou střechou najde služby lékaře či asistenta, rehabilitačního personálu, nebo může využít služby kadeřníka, zahrát si divadlo, navštívit zdravotní cvičení či trénovat paměť. V Centru RoSa nebudou chybět ani koncerty, přednášky, výstavy a společenské akce. Jeho součástí je totiž i knihovna nebo přednáškový sál. Ty jsou zároveň otevřeným sociálním a společenským centrem, kam mohou chodit na různé aktivity také maminky s dětmi nebo lidé z okolí.Více informací najdete:

www.rezidencerosa.cz; www.centrumrosa.cz