Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Karnevalovým průvodem odstartuje dnes v Liberci festival hudby, tance i poezie

01. 06. 2023 | 8:13

Karnevalovým průvodem za rytmů samby začne dnes odpoledne v Liberci třídenní přehlídka hudby, tance i poezie. Jde o 32. ročník multižánrového festivalu, který pod názvem Duhová bouře organizuje nezisková organizace Hudební mládež.

duhová bouře fb 278531654 5010345415669807 264826779959173934 n
Foto - zdroj: Facebook/Duhová bouře

Úvodní karnevalový průvod centrem města patřil v minulých letech k tomu nejlepšímu, co festival nabízí. Na cestu od parku v ulici Na Rybníčku přes centrum města se jeho účastníci pod vedením bubeníků z Tam Tam Batucada vydají dnes v 16:30. Tradičně bude průvod končit na náměstí u radnice, kde na něj naváže multižánrový hudebně taneční koncert. "Vystoupí orientální studio Aisha, Vem Camará Capoeira Liberec, Taneční studio Takt, skupina Divokej Ir a taneční škola Altadance," uvedla za organizátory Martina Náhlíková. Dnes večer se koná také večer slam poetry a poezie v knihkupectví Fryč.

Tanci a poezii bude patřit i páteční část festivalu. "Dopoledne budou moci lidé v ulicích v centru Liberce nacházet básně v rámci programu nazvaného Guerilla Poetring," uvedla Náhlíková. Na páteční odpoledne organizátoři festivalu chystají takzvaný flashmob, což je blesková akce, při níž se v předem určeném čase vyskytne na jednom místě více lidí spojených společnou myšlenkou či nápadem. V Liberci uprostřed běžného městského ruchu na předem připravenou choreografii najednou začnou tančit mladí nadšenci z řad Hudební mládeže.

Festival tradičně zakončí program určený pro děti. Ve spolupráci s libereckou zoo bude v sobotu 3. června odpoledne v areálu zoo umělecká interaktivní soutěž se sérií hudebních, výtvarných a tanečních workshopů, dodala Náhlíková.

čtk