Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Knihovna od června obnovuje bezplatné hodiny živé němčiny s rakouskou lektorkou

27. 05. 2020 | 5:41

Po dlouhém období karanténních opatření otevírá od června liberecká knihovna nabídku svých kulturních a vzdělávacích pořadů. Pořádání a průběh akcí je samozřejmě podmíněn dodržováním hygienických nařízení. Vstup do knihovny je možný pouze se zakrytými ústy a po dezinfekci rukou u vstupu.

KVKLI 5
ilustrační foto

V budově je dále nutné udržovat dvoumetrové odstupy. Proto se všechny akce budou konat ve Velkém sále, jehož kapacita bude z důvodu dodržení rozestupů snížena na 60 míst. Věříme však, že i tato opatření jsou pouze dočasná a že se brzy budeme moci setkávat tak, jak jsme byli zvyklí.

V úterý 2. 6. v 18 hod. společně oslavíme 150. výročí narození přelomové osobnosti českého dějepisectví, doktora Josefa Pekaře. V komponovaném pořadu JOSEFA PEKAŘE „ETIKA HISTORIKOVA SOUDU“, připraveném ve spolupráci se Sdružením historiků ČR, zazní i dramatická skica Vojtěcha Rona „Pocta Josefu Pekařovi“, která vznikla pro konferenci „Josef Pekař a české dějiny 15.-18. století“ konanou v roce 1994.  Účinkují: Jiří Bartoloměj Sturz a členové divadelního spolku Vorel.

Ve čtvrtek 4. 6. v 18 hod. bude naším hostem v cyklu Památky kolem nás kastelán hradu Bezděz, Bc. Kamil Seidl. Svou přednáškou HRAD BEZDĚZ VE SPRÁVĚ VALDŠTEJNŮ pozve zájemce na právě zahajovanou sezónu hradů a zámků.

Ve čtvrtek 4. 6. v 15 hod. se opět můžete zúčastnit TESTOVÁNÍ IQ PRO VEŘEJNOST, které nově nabízíme i pro děti již od 5 let. Knihovna se díky spolupráci s Mensou ČR stala jediným místem v Libereckém kraji, které testování umožňuje. Testování je zpoplatněno a je třeba se zaregistrovat. Více na www.mensa.cz/testovani-iq. V červnu je limit přihlášených výjimečně stanoven pouze na 10 účastníků.

Od června také opět obnovujeme pravidelná setkání Veřejné německé konverzace. Bezplatná hodinka živé němčiny s rakouskou lektorkou Sandrou Braun z Katedry německého jazyka FP TUL se koná pravidelně každý čtvrtek od 18 do 19 hod. V červnu je limit účastníků také výjimečně stanoven na 10 osob.

KVK/Kateřina Šidlofová