Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kudy za krásami Venezuely? Jako vzorek postačí výprava do botanické zahrady v Liberci

26. 04. 2022 | 17:15

Venezuelská příroda aneb Vzácné dokumenty z nyní nepřístupné země. Tak se jmenuje přírodovědecká výstava, kterou bude možné od 1. května zhlédnout v Botanické zahradě v Liberci.

 „Květena Venezuely je jedna z nejbohatších na této planetě. Návštěvníci se seznámí například se starčekem fialovým, bublinatkou záhadnou či bublinatkou Campbellovou, případně se dozví, co to jsou roraimské „zahrádky“. Všechny představené druhy jsou přesně botanicky pojmenovány a doprovázejí je komentáře o jejich životě v přírodě,“ uvedl ředitel botanické zahrady Miloslav Studnička.

Vše bude k vidění na 44 panelech, které obsahují 96 originálních fotografií. Některé snímky zachycují vynikající botanické vzácnosti, které se vyskytují výhradně ve Venezuele. Výstava je doplněna o čtyřicetiminutový film a speciální botanickou literaturu o Venezuele.

„Tím nejpřitažlivějším v botanické zahradě jsou samozřejmě živé rostliny. Nicméně vzdělávání, například skrze výstavy, je také jednou z jejích důležitých činností,“ dodala Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Výstava bude k vidění ve výstavním pavilonu při administrativní budově.

LK/Jan Mikulička