Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kvůli ledovce zůstane liberecká zoo uzavřená i dnes, cesty jsou nadále neschůdné

24. 01. 2024 | 9:05

Zoologická zahrada v Liberci zůstane kvůli ledovce uzavřená i dnes. Neschůdné jsou nadále cesty v dolní části zahrady a také v kopci, který vede z její horní části. ČTK to dnes řekla mluvčí zahrady Barbara Tesařová.

"Ve spodní části zahrady je to jeden velký led. Snažíme se dělat co nejvíc pro to, abychom mohli otevřít co nejdříve, ale bude to hodně záviset na vývoji počasí, které nám zatím nepřeje," dodala Tesařová.

V Libereckém kraji je dnes většinou oblačno až zataženo s dešťovými, v Krkonoších i sněhovými přeháňkami. Podle meteorologů bude kolem poledne přecházet územím kraje proměnlivá velká oblačnosti a místy budou přeháňky, zejména na horách a později nad 800 metrů nad mořem smíšené nebo sněhové. Teploty přes den vystoupají až k 12 stupňům, těsně nad nulou by s výjimkou horských oblastí měly zůstat i v noci.

čtk