Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Letos se maximální částka na podporu mladých sportovců opět o něco zvyšuje, na 2500 korun

22. 01. 2024 | 12:22

Liberecká  městská rada souhlasila s vyhlášením programů k předkládání žádostí o dotaci z dílčího Sportovního fondu v rámci Dotačního fondu statutárního města Liberec pro rok 2024. Vyhlášení programů bude dále projednávat Zastupitelstvo města Liberce ve čtvrtek 25. ledna.
 

sportdeti
ilustrační foto

„Podařilo se nám najít shodu na zvýšení částky, kterou bude možné čerpat v rámci programu 6.1. V loňském roce jsme zvýšili možnou čerpanou dotaci na jednoho sportovce z 1000 Kč na 2000 korun.

Letos se maximální možná částka na podporu mladých sportovců opět o něco zvyšuje, a to na 2500 korun. Chceme tím i s ohledem na to, že se v průběhu posledních let výrazně změnily ceny nájmů a energií, pomoci sportovním klubům a spolkům tyto zvýšené náklady alespoň částečně sanovat.

Novinkou je program 6.4. Jeho smyslem je pomoci s financováním drobných oprav sportovních zařízení. Je možné v rámci jednoho roku čerpat částku až 25 000 Kč na opravy, přičemž platí, že musí být vždy minimálně 50 % spoluúčast daného žadatele. Pokud někdo chystá větší opravy, může si o částku až 50 000 korun požádat s tím, že v příštím roce se do programu nebude moci hlásit. Prostě si dotaci vybere na dva roky dopředu. Věříme, že to klubům pomůže se sanací potřeb, které by jinak nerealizovaly,“ říká náměstek primátora pro majetkovou správu, sport a sportovní infrastrukturu Petr Židek.

Stanovení  podmínek  pro  poskytování  finančních  darů  za  úspěšnou  sportovní reprezentaci města Liberce

Rada města Liberce dále schválila stanovení  postupu  a  podmínek  pro  poskytování  finančních  darů  za  úspěšnou  sportovní reprezentaci města Liberce a medailová umístění sportovců a sportovních týmů na soutěžích typu Mistrovství  České  republiky,  Mistrovství  Evropy,  Mistrovství  světa,  Olympijské  hry  a Paralympijské hry. Účelem poskytnutí daru ve sportovní oblasti je finančně odměnit jednotlivé sportovce či sportovní týmy za úspěšnou reprezentaci města Liberce.

„Jde o program, kde se jako město hlásíme k podpoře a ocenění významných sportovních úspěchů, kterými naši sportovci reprezentují Liberec,“ říká náměstek primátora pro majetkovou správu, sport a sportovní infrastrukturu Petr Židek.

LB/Jana Kodymová