Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Letošní Léto na náměstí v Liberci bude bez výstředností typu pláže i kontejnerového baru

25. 06. 2022 | 14:29

Letošní ročník libereckého kulturního projektu Léto na náměstí bude bez výstředností typu pláž nebo patrový kontejnerový bar. Koncerty a další převážně kulturní akce jsou podle primátora Jaroslava Zámečníka (Starostové pro Liberecký kraj) na hlavním náměstí u liberecké radnice naplánované tradičně od konce června do začátku září.

plaž
Archivní foto z www.liberec.cz

Písečná pláž s palmami i kontejnerový bar zvaný becher bar vyvolaly v minulých letech v Liberci rozporuplné reakce. Kritici pláž posměšně nazývali pískoviště a za bizarnost označovali i kontejnerový bar. Na náměstí ho letos nechce mít ani vedení města. Podle primátora o tom rozhodli letos na jaře, důvodů bylo více. "Například pohled na radnici s becher barem nebyl zrovna ten nejlepší, který bychom turistům chtěli nechat v paměti," řekl Zámečník. Podle něj nechtějí na náměstí ani pláž či něco jiného nezvyklého. "Chceme jít nějakým tradičním způsobem," dodal.

archivní foto: www.liberec.cz

Léto na náměstí u radnice zahájí 30. června koncert Big band ZUŠ Liberec a Big Band Jazz Tube z německého Augsburgu. Součástí prázdninového programu budou tradičně dva pohádkové večery s Naivním divadlem, jazzový festival Bohemia Jazz fest, tančírny, přehlídka dechovek, flašinetářů, karibské tance či pivní festival. Na náměstí zazní i barokní a rockové hity z projektu Barock, vystoupí představitelé funky scény Top Dream Company. Bude tam i koncert k 25. výročí založení liberecké rockové kapely Lessyho woheň či koncert Poprock Summer Jam, na kterém vystoupí Imaginárium, tChejchan, Potomek a The Neons.

Jedna akce bude věnovaná oslavě dne ukrajinské nezávislosti a tradičně nebude chybět ani festival cizinců a národnostních menšin. Na konci prázdnin novou divadelní sezonu zahájí před radnicí komponovaným programem Šaldovo divadlo.

čtk