Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberci se napodruhé podařilo vybrat firmu na dostavbu zázemí Lesního koupaliště. Hotovo bude snad do příští letní sezony

09. 10. 2024 | 15:09

Liberci se napodruhé podařilo vybrat firmu, které dodělá zázemí městského Lesního koupaliště. Zakázku za 5,5 milionu korun bez daně získala liberecká firma 1ku1. Stavba začne několik dnů po podepsání smlouvy, řekl dnes novinářům náměstek primátora Jiří Janďourek (Starostové pro Liberecký kraj).

LesakFBzamečník
Archivní foto z Lesního koupaliště

"Předpokládám, že by se stavbu mohlo podařit dokončit do letní sezony 2025," dodal Janďourek. V areálu koupaliště přibude zejména budova s bistrem, saunou, převlékárnami, toaletami i zázemím pro obsluhu. Bude tam i dřevěné pobytové schodiště, pískové hřiště pro plážový volejbal, dřevěná mola pro odpočinek či stojany pro jízdní kola.

Napoprvé o tuto zakázku neprojevil nikdo zájem, napodruhé se sice přihlásily tři firmy, hodnotila se ale jen jedna nabídka. Zbývající dvě nesplňovaly podmínky soutěže. U jedné firmy bylo důvodem pro vyřazení nesplnění parametru profesní způsobilosti a u druhé cena - nabídka byla nad limitní cenou 5,5 milionu korun.

Lesní koupaliště, foto: Artur IrmaVenkovní plovárna na úpatí Jizerských hor má více než sedmdesátiletou historii a na jejím stavu je znát, že dlouhá léta chátrala. V letech 2001 až 2018 byla mimo provoz. Radnice na nejnutnější opravy, aby mohlo být přírodní koupaliště opět funkční, před šesti lety dala 7,5 milionu korun. Dobudování zázemí si dal za cíl spolek nadšenců, který má stejný název jako Lesní koupaliště a který má areál od města pronajatý od roku 2020. Dosud spolek práce dělal po menších etapách, podle toho, jak se mu dařilo shánět peníze z dotací či od dárců. Na místě budoucího zázemí tak je hotová zatím základová deska s hrubou dřevostavbou, opět funkční je i čistička a nové jsou rozvody.

Vedení radnice se letos rozhodlo doplatit zbývající částku na vybudování zázemí přímo z rozpočtu města i díky tomu, že jeho obnova získala nejvíce hlasů ve všech předchozích třech ročnících takzvaného participativního rozpočtu Liberce. V něm o rozdělení peněz rozhodují obyvatelé.

čtk