Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec nebude třetí rok po sobě vybírat poplatek za předzahrádky restaurací. 900 tisíc město oželí

28. 04. 2022 | 19:12

Liberec nebude letos stejně jako v předchozích dvou letech vybírat od podnikatelů poplatek za zábor veřejného prostranství pro předzahrádky restaurací, prodejní stánky a vystavení zboží před obchody. Vyhlášku s nulovým poplatkem dnes schválili liberečtí zastupitelé.

zahradní restaurace
ilustrační foto

Liberec tímto způsobem získával v minulosti ročně zhruba 900.000 korun. Odpuštění poplatku se týká zhruba 50 míst ve městě.

"Myslíme si, že je to dobrá podpora pro liberecké drobné podnikatele, samozřejmě zejména v oblasti pohostinství, obchodu a cestovního ruchu a na druhé straně město nepřijde o takovou astronomickou částku," řekl dnes při jednání zastupitelstva ekonomický náměstek primátora Zbyněk Karban (ANO).

V předchozích dvou letech radnice tento poplatek nevybírala ve snaze podpořit podnikatele kvůli dopadům koronavirové krize, letos chce tímto způsobem zmírnit dopad nárůstu cen energií a dalších položek.

čtk