Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec připravuje výstavbu bezmála dvoukilometrové cyklostezky z Vesce k Dlouhému Mostu

15. 09. 2020 | 13:39

Liberec připravuje výstavbu bezmála dvoukilometrového úseku cyklostezky, jež by se měla stát součástí páteřní trasy Odra - Nisa a také cyklotrasy Nová Hřebenovka. Vést by měla od okružní křižovatky pod silnicí 35 ve Vesci až k hranici s obcí Dlouhý Most.

cykloSdetmiwwwnakolecz
ilustrační foto

Náměstkyně primátora Radka Loučková Kotasová (ANO) novinářům dnes řekla, že město nyní hledá firmu, která vypracuje projektovou přípravu a bude mít i dohled nad samotnou výstavbou.

Zakázku za 2,6 milionu korun město vypsalo už podruhé, v létě o ní nikdo neprojevil zájem. "Zkoumali jsme proč, a to se nám doufám podařilo zjistit i zapracovat do zadávacích podmínek," uvedla náměstkyně. Na vyšší hodnotu jsou podle ní nastavené zálohy, které bude město vítězné firmy za odvedenou práci vyplácet. A nižší je i hodnota referenčních zakázek, aby se mohly přihlásit také menší společnosti.

Radnice předpokládá, že nový úsek cyklostezky budou stavbaři stavět v roce 2024. Povede od okružní křižovatky k České ulici a poté po lávce nad silnicí 35 a ulicemi A. Cihláře a Blatouchová. Ve stotisícovém městě je zatím asi 13 kilometrů cyklostezek a většinou jde pouze o speciální pruhy pro cyklisty, které nejsou spojené. Jediná souvislá cyklostezka, dlouhá asi pět kilometrů, vede od Stráže nad Nisou kolem řeky Nisa přes Růžodol do centra. V plánech je její protažení až na druhou stranu města, právě k Dlouhému Mostu.

čtk