Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec vydá na opravy škol a školek přes léto skoro 20 milionů korun, nejdražší bude zateplení mateřské školy Sedmikráska

24. 07. 2021 | 11:57

Liberec na opravy svých škol a školek, jež se dělají přes léto, vydá skoro 20 milionů korun. Nejdražší je zateplení mateřské školy Sedmikráska v centru města za 8,6 milionu korun, na což získalo město evropskou dotaci 3,3 milionu. Práce začaly v dubnu a hotovo by mělo být do srpna. ČTK o tom informovala mluvčí radnice Jana Kodymová. "Stavební práce zahrnují kompletní výměnu oken a dveří v celé budově, zateplení podhledů a opravu fasády," uvedla Kodymová.

škola dívky kids-1093758 1280
Ilustrační foto

S pomocí evropské dotace se zateplí také část budovy odloučeného pracoviště mateřské školy Klášterní v Husově ulici. Tam práce teprve začaly a potrvají do října, zahrnují i výměnu oken, opravu fasády či terasy. Na modernizaci školky za 5,5 milionu korun získalo město dotaci 2,2 milionu.

Zhruba milion korun bude stát odizolování objektu a opravy dvou venkovních schodišť v mateřské škole U Bertíka v Údolní ulici na Starém Městě. Práce se zřejmě protáhnou až do září. "Průběh prací byl pozdržen objevením jímky na dešťovou vodu pod zahradním schodištěm a splavením zemin během dešťů v minulém týdnu," uvedla mluvčí radnice.

Aktuálně se pracuje i na třech základních školách. V ZŠ Dobiášova do konce letních prázdnin za téměř 1,5 milionu korun opraví řemeslníci toalety a šatny pro tělocvičny. Nové sociální zařízení ve druhém patře budovy pro I. stupeň bude mít za 900.000 korun ZŠ 5. května v centru města. Na více než 400.000 korun přijde oprava podlah v tělocvičnách základní školy Švermova ve Františkově. "Tam jsou práce již téměř ukončené," řekla Kodymová.

Další stavby se připravují. Na konci srpna by za více než 1,5 milionu korun měla začít zhruba měsíc trvající výměna 28 let starého kotle v ZŠ Česká ve Vesci. Ve stejné době měla podle Kodymové začít i výměna plotu u MŠ Klíček ve čtvrti Rochlice za bezmála 200.000 korun, není ale jisté, zda to tak bude. "S vybraným zhotovitelem se jedná, jelikož došlo k razantnímu zvýšení cen materiálu," dodala mluvčí města.

čtk