Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na atletickém hřišti Sport Park Liberec se 1. června uskuteční Mateřinková olympiáda

30. 05. 2023 | 10:51

Mateřinková olympiáda je akce pro předškolní děti libereckých mateřských škol, která podporuje pohybovou gramotnost předškoláků. Letos se koná 3. ročník.

děti detska olypiada 2019 img 5513-4
Archivní foto

"Tuto akci pořádáme třetím rokem, neboť právě u malých dětí vnímáme  nutnost vytvořit a rozvíjet základy radosti z pohybu již v raném dětství. Sportovní a pohybové aktivity rozvíjí u dětí motivaci, důvěru, pohybové kompetence, znalosti a pochopení být pohybově aktivní po celý život," říká Vladimíra Jurigová, ředitelka Mateřské školy Korálek.

Děti potřebují pohyb, zažít zábavu (stimulace a vzrušení), učit se novým věcem, socializaci, zažít pozitivní emoce, kompetence (potřebu cítit se schopný a úspěšný) a autonomii.

"Protože úzce spolupracujeme s JERGYM a SOŠP jako škola pro praktické vyučování studentů předškolní pedagogiky, tuto akci pořádáme ve spolupráci a tím začleňujeme studenty do reality práce s dětmi a získání osobní zkušenosti, jak je důležité předškolní děti formou prožitku učit získat kompetence k pochopení zdravého životního stylu," dodává Jurigová.

Mateřinková olympiáda se koná ve čtvrtek 1. června 2023 na atletickém stadionu Sport Park Liberec

Program:

9:00 začátek - slavnostní zahájení  (přivítání malých sportovců, realizační tým, sponzoři, hosté - sportovci BT a FK Jablonec, společný pochod kolem stadionu s vlajkami  sportovních družstev a s olympijským ohněm, pokřiky týmů, umístění vlajek a ohně a zahájení klání náměstkem Ivanem Langrem)

9:40 vlastní sportovní klání v disciplínách skok, běh na 50m, hod do dálky a štafeta.   Sportovní aktivity v mezičase - zajištěné studenty jako doprovodný sportovní program.

11:00 - 11:30  ukončení soutěží a vyhodnocení sportovců.

TZ