Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Neuvěřitelné! Omezení na průtahu Libercem se ještě o týden protáhne. Od pondělí se uzavře tunel ve směru na Turnov

04. 10. 2019 | 20:00

Dopravní omezení na průtahu Libercem se o týden protáhne. Oprava komunikace měla skončit v neděli 6. října, hotovo ale bude až o týden později. Práce na polovině čtyřpruhu ve směru od Turnova na Děčín sice dnes zhruba hodinu po poledni skončily a provoz byl obnoven v plné šíři, od pondělí se ale ještě uzavře tubus tunelu ve směru od Děčína na Turnov a navazující část komunikace.

Plně by měl být provoz obnoven až 13. října, kdy Ředitelství silnic dálnic (ŘSD) práce ukončí, řekl ČTK vedoucí odboru dopravy Libereckého kraje Jan Čáp.

Průtah krajským městem je nejzatíženější silnicí v Libereckém kraji. Denně po něm projede v průměru přes 47.000 automobilů. Na průtahu je i 280 metrů dlouhý tunel, který motoristům slouží od roku 1992. ŘSD tam pravidelně vždy na jaře a na podzim nechává provést údržbu, tunel ale potřebuje větší opravy. Jaký by měl být jejich rozsah, má ukázat diagnostika, kterou teď odborníci dokončili v tubusu ve směru na Děčín.

"ŘSD chce ještě provést diagnostiku druhého tubusu tunelu a také opravit navazující komunikaci, kde jsou po nehodách olejové skvrny a poškození," řekl Čáp. Na frekventovaném průtahu Libercem se pracuje od konce června. Kvůli rekonstrukci narušené opěrné zdi u libereckého dopravního podniku před tunelem ve směru na Děčín, byl od té doby provoz veden obousměrně na polovině vozovky. Tuto polovinu chce teď podle Čápa ŘSD opravit.

Nejsou to ale jediná omezení, která ještě motoristy čekají. Přestože už to nebylo v plánu, chce ŘSD do zimy opravit ještě nejpoškozenější úseky silnice 35 od Liberce na Bílý Kostel a navazující silnice 13 od Bílého Kostela na Jítravu. "Pracovat se tam bude od 21. do 31. října, doprava by měla být omezena vždy na zhruba kilometrovém úseku," řekl Čáp. Už v příštím týdnu by ale podle něj měla skončit i poslední omezení na silnici 35 ve směru z Liberce na Turnov.

čtk