Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

PechaKucha Night přivede do Liberce ikony českého designu i lokální umělce

09. 11. 2022 | 10:38

PechaKucha Night, akce, jejíž název v překladu znamená „Noc povídání či tlachů“ se zabydlela na kulturní mapě Liberce. Oblibu si získala především pro svůj dynamický formát. Od řečníků vyžaduje, aby diváky seznámili se svým tématem pomocí dvaceti fotek, na které mají celkem 400 vteřin.

pecha1
Foto z předchozích ročníků zde i dole ve fotogalerii.

V pátek 11. listopadu se v Kulturním centru Vratislavice 101010 od osmi hodin odehraje již osmá liberecká akce tohoto formátu. Tentokrát na téma DESIGN v mnoha rovinách, od estetické po ryze prodejní.

Tucet umělců a designérů se sejde ve vratislavickém kulturním centru, které je samo o sobě architektonickým skvostem. Mezi lákadla večera bezesporu patří trio Michal Froněk z ikonického českého studia Olgoj Chorchoj, Kateřina Vránová s příběhem showcaru Škoda Vision7S a nového vizuálního jazyka automobilky z Mladé Boleslavi nebo Petr Štefek, architekt vracející se z patnáctileté zkušené ve Velké Británii.  

PechaKucha Night, akce, jejíž název v překladu znamená „Noc povídání či tlachů“ se zabydlela ve vratislavických Desítkách. Foto FB Kulturní centrum Vratislavice 101010

 

Podstatou PechaKucha Night je pestrost, proto organizátoři opět sáhli mezi lokální umělce s inspirativními příběhy a nápady. Přijedou zakladatelé startupu Posedla, kteří s Technickou univerzitou v Liberci vyvíjejí unikátní sedla vyráběná pro cyklisty na míru nebo umělecko-řemeslné duo Pol Eno, které ve své dílně tvoří oblíbená dřevěná zvířátka do moderních interiérů. Chybět nebudou ani skláři z Crystal Valley, tentokrát z designérského týmu Preciosa Lighting z Kamenického Šenova.

PechaKucha Night Liberec vol. 8 #designprodava začíná 11. listopadu ve 20:00 v Kulturním centru Vratislavice 101010. Vstupenky zakoupíte v předprodeji na portálu evstupenka: https://bit.ly/pkn-vol8-kup-vstupenku. Kompletní seznam řečníků na 1012plus: https://1012plus.cz/cs/akce-detail/pechakucha-night-liberec-designprodava

Posláním Agentury regionálního rozvoje je poskytovat expertní podporu a realizovat konkrétní rozvojové aktivity ve prospěch Libereckého kraje, a v důsledku jeho obyvatel, podnikatelů a institucí v regionu. Jednou z aktivit je právě podpora vědy, výzkumu a inovací v kraji v rámci projektu „Smart Akcelerator II Libereckého kraje“. ARR je držitelem regionální značky 1012+ a provozuje stejnojmenný informační webový portál a rozcestník příležitostí v oblasti vědy, výzkumu a inovací v kraji pod Ještědem. https://1012plus.cz/

TZ/Lukáš Jokl, Smart Akcelerátor Libereckého kraje