Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pro Liberec je stále prioritou, aby v lokalitě Papírového náměstí vzniklo zhruba 140 nových bytů

16. 07. 2021 | 12:27

Liberec začátkem roku získal směnou se stavební firmou Syner Group další pozemky v dolním centru, v lokalitě známé jako Papírové náměstí. Radnice tam aktuálně vlastní zhruba 10 tisíc metrů plochy. Městu se díky tomu otevírá příležitost začít plnit slib, že dlouhodobě zanedbávané území promění opět v důstojnou a oblíbenou část města.

papírákFBZámečník1
archivní foto z FB primátora J. Zámečníka

V této souvislosti oslovilo téměř 200 stávajících vlastníků pozemků a nemovitostí v sousedství s tím, aby poslali případné podněty, náměty a doporučení, jak by si rozvoj této cenné lokality představovali.

„Zatím zareagoval zhruba každý desátý majitel pozemku či nemovitosti. Mají nejrůznější postřehy, které si vyhodnocujeme. Zároveň proběhla i diskuse s veřejností. Někteří lidé si tam představují plnohodnotnou rezidentní, tichou čtvrť, jiní by zase rádi, aby Papírák zůstal živou městskou lokalitou. Za město je stále prioritou to, aby tam vzniklo zhruba 140 nových bytů, nicméně každý podnět k Papíráku je pro nás důležitý, abychom o rozvoji tohoto území rozhodli správně,“ říká primátor Liberce Jaroslav Zámečník.

LB/Jana Kodymová