Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Proč se říká, že jsme opilí láskou? Odpověď skrývá liberecká iQLandie

21. 05. 2019 | 9:55

Co mají společné láska a alkohol? Odpověď zjistíte na dalším iQCAFÉ, které se uskuteční v pátek 24. května v iQLANDII. Do tajů chemických explozí našeho mozku vás zasvětí uznávaný docent Peter Szolcsányi z Technické univerzity Bratislava, a to hned ve dvou přednáškách. V odpoledních hodinách je připraveno pro veřejnost povídání na téma Chemie lásky, které se bude dotýkat májového hýření zamilovaných párů.

Přednášky v iQLANDII jsou určeny dospělým a studentům Zdroj iQLANDIA
Foto: iQLandia

„Jsme rádi, že právě taková kapacita, jako je docent Szolcsányi, přijal pozvání do iQLANDIE. Návštěvníci se dozvědí, proč se do někoho zamilujeme a k někomu jinému cítíme nenávist, nebo čím je způsobena euforie při milování,“ říká Petra Desenská, manažerka programu iQLANDIE. Kolik existuje druhů alkoholu? Jak vzniká opice“? To a mnohem více zjistí školní skupiny na dopolední přednášce Alkohol, kocovina a molekuly, která je určena právě jim. Pokud patříte k zastáncům názoru, že slovenština je sexy jazyk, tak můžete být obzvlášť potěšeni, jelikož obě akce budou v jazyce našich blízkých sousedů.

 iQCAFÉ na téma Chemie lásky startuje v 17 hodin v Auditoriu, tato přednáška je určena především dospělým a studentům středních a vysokých škol. Vstup do iQLANDIE bude možný již od 16:30. Co by bylo iQCAFÉ bez kvalitní kávy? Nabuďte svůj mozek kofeinem, aby vám neunikly žádné informace! Vstup je zdarma po předchozí registraci na webových stránkách centra.

TZ