Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rekonstrukce základní školy U školy bude stát 38,6 milionu korun, radnice čekala vyšší cenu

06. 05. 2022 | 12:06

Částečná oprava základní školy U školy v Liberci by měla podle výsledků zakázky vypsané městem stát 38,6 milionu korun. Náměstkyně primátora Radka Loučková Kotasová (ANO) uvedla, že jde zhruba o dva miliony korun nižší cenu, než v soutěži očekávali.

"Což považuji za malý zázrak v této době," řekla novinářům. Nabídky firem totiž nyní zpravidla bývají kvůli rostoucím cenám ve stavebnictví výrazně vyšší nebo se do soutěží ani nehlásí. I v tomto případě dostali podle náměstkyně jedinou nabídku, kterou jim dala liberecká společnost Čekro CZ. Pro město nebude pracovat poprvé. "Jsou s nimi dobré zkušenosti," uvedla Loučková Kotasová.

Částečná rekonstrukce školy naproti městskému sportovišti Sport park začne v červnu a potrvá do konce kalendářního roku. "Takže se můžeme těšit, že za sedm měsíců bychom měli být hotoví a ZŠ U Školy už nebude mít plesnivé sklepy a budou mít odborné učebny," řekla náměstkyně. Děti ze školy podle ní nebude nutné vystěhovat. Stavba je naplánována tak, aby se většina bouracích prací či výměna stropních a podlahových konstrukcí dělala přes léto, aby byl co nejméně narušen běžný chod školy.

Při rekonstrukci škola získá výtah a bezbariérové WC. Modernizací projdou také odborné učebny určené k výuce cizích jazyků, fyziky a chemie. Součástí prací je i odvlhčení sklepení a vybudování nové kanalizace.

čtk