Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Robotika, 3D tisk, čistění vody, nanomateriály… výzkumný ústav CXI TUL zve na den otevřené vědy

30. 05. 2023 | 8:16

Ve čtvrtek 1. června od 15:00 hodin přivítáme všechny zvídavé návštěvníky na dni otevřených dveří v Ústavu pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace TUL (CXI). Přijďte a zjistíte, na čem vědci v laboratořích pracují, jaké mají vybavení a jak výzkum mění svět k lepšímu.

TUL lk
Archivní foto

„Nedávno jsme oslavili deset let od zahájení činnosti Ústav pro nanomateriály, pokročilé techologie a inovace. Za těch deset let dali naše vědkyně a vědci světu okolo 70 patentů. Každoročně naši lidé řeší osm desítek projektů. Věřím proto, že máme návštěvníkům co ukázat a že vás některé z našich projektů a laboratoří zaujmou,“ zve na den otevřené vědy Miroslav Černík, ředitel CXI TUL.

Na tour po laboratořích zveme děti, protože 1. června je jejich den. A spolu s nimi i rodiče, tety, prarodiče… zkrátka zveme všechny, které zajímá strojírenský a materiálový výzkum a technické inovace nebo jsou prostě jen zvědaví na to, jak to ve výzkumném ústavu CXI vypadá.

Laboratoře budou otevřeny od 15:00 do 18.00 hodin na liberecké adrese: Bendlova 1409/7 (univerzitní budova L).

Přijďte a vezměte s sebou rodinu a přátele.

TUL/Radek Pirkl