Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Šaldovo náměstí, nejvytíženější křižovatka a postrach všech autoškol, bude mít nový řadič světelné signalizace

13. 05. 2024 | 5:42

Liberec vymění řadič světelného signalizačního zařízení (SSZ) na křižovatce ulic Palachova a Felberova, a tím vyřeší časté poruchy, které se v tomto místě stávají. Generální  opravu a  modernizaci provede společnost SWARCO TRAFFIC CZ, s.r.o., a město za ní zaplatí 1 283 963 Kč včetně DPH.

semaforNoc
ilustrační foto

Vzhledem k důležitosti této křižovatky ve smyslu křížení několika komunikačních tepen a mnoha druhů dopravy, a zejména preference městské hromadné dopravy, je bezchybný provoz řízení světelného signalizačního zařízení tohoto dopravního uzlu extrémně důležitý pro hladký provoz.

„Šaldovo náměstí, postrach všech autoškol a nejvytíženější křižovatka ve městě vůbec. V nedávné době došlo k několika vážným poruchám na kabelovém vedení, přes rezervní kapacity kabelu došlo i k výpadkům semaforů. Tento stav, na takto vytížené křižovatce, nelze tolerovat, a proto přistupujeme k výměně kabelových svazků a modernizaci řadiče. Výměna kabelů zapříčiní částečnou uzavírku v koordinovaném termínu uzavírky tramvajového provozu od 1. do 15. června. Semafory nebudou fungovat  na Zámeckém náměstí, tzn. křižovatka u Plazy dole, Rumunská ulice x ulice Boženy Němcové x Felberova ulice. Ostatní provoz nebude omezen,“ upřesňuje náměstek primátora pro technickou správu a informační technologie Jiří Šolc.