Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Skiareál Ještěd vylepšily investice za 35 milionů, dokumentace na bazén má zpoždění a městské kase klesly příjmy o 22,5 mil.

15. 10. 2020 | 15:15

Rada města na svém posledním jednání vzala na vědomí zprávu společnosti TMR Ještěd, a.s. Ta je od prosince 2017 provozovatelem městského Sportovního areálu Ještěd. Obsahem zprávy je přehled investic za rok 2019 a stav plánovaných investic do areálu v roce 2020.

BazénLB5
archivní foto

„Z přehledu položek, které nám společnost TMR předložila, vyplývá, že jen do konce roku 2019 investovala do areálu a jeho provozu přes 35 milionů korun. A to především do zlepšení infrastruktury a zázemí pro návštěvníky areálu. Věřím, že i navzdory ekonomickým problémům, které současná pandemie mnoha privátním subjektům způsobuje, bude TMR minimálně stejně aktivně investovat i do budoucna,“ říká primátor města Jaroslav Zámečník. Největší investicí do areálu se má v budoucnu stát výstavba sjezdové trati Nová Skalka s odhadovanou investicí přes 4,6 milionu EUR.

Radní krajského města také o 60 dní prodlužili termín zhotovení projektové dokumentace na rekonstrukci městského plaveckého bazénu. Dokumentaci zhotovuje společnost ATELIER 11 HRADEC KRÁLOVÉ,  s.r.o. Důvodem prodlevy je rozhodnutí o zachování či nezachování 25 metrového bazénu v provozu během rekonstrukce a další nové požadavky ze strany zadavatele.

„Než došlo k dohodě o zachování provozu pětadvacítky, vzniklo prodlení 47 dnů, na naší straně,“ popsal ekonomická náměstek Zbyněk Karban.

Už v polovině září rozhodla Kancelář architektury města o finální koncepční podobě vzhledu objektu, konkrétně o materiálech a konstrukcích, které budou použity na fasádu. „Tyto nové požadavky je nutné zapracovat do dokumentace pro stavební povolení, konkrétně do stavebních půdorysů, řezů a pohledů. A tím dochází k celkovému prodloužení doby provádění díla  o  60  dní,“ vysvětlil Zbyněk Karban. Rada města Liberce dodatek ke smlouvě schválila.

Rada se rovněž zabývala neradostným stavem městské pokladny. V tomto rozpočtovém opatření se příjmy z větší části upravují podle očekávané skutečnosti, což v konečném důsledku znamená jejich pokles o 22 562 513 Kč.

„Ve výdajích se odehrávají víceméně samé přesuny, a to jak v rámci odboru, tak i mezi odbory a mezi odbory a fondy. Mezi tyto přesuny patří i rozdělení položky participativního rozpočtu mezi jednotlivé projekty. Z rezervy města se hradí jediné dva nové výdaje, a to 50 000 Kč na konzultační, poradenské a právní služby odboru cestovního ruchu, kultury a sportu a 231 460 Kč na pořízení nové ústředny elektronického zabezpečovacího systému na Liebiegově vile,“ komentuje ekonomický náměstek Zbyněk Karban. Celkové navýšení ve výši 281 460 Kč je kryto z rezervy odboru ekonomiky.

LB/Jana Kodymová, lo