Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Skiareál na Ještědu před zimní sezonou vylepší dětskou arénu a nebude zvyšovat ceny permanentek

04. 09. 2019 | 12:22

Skiareál Ještěd v Liberci před zimní sezonou vylepší dětskou arénu a chce začít pořádat příměstské zimní tábory. Novinkou bude návrat k původní provozní době od 8:30 do 16:00 a změna priorit při zasněžování sjezdovek, stěžejní bude zprovoznění Skalky. Ceny se zvyšovat nebudou, předprodej sezonních permanentek začne tuto sobotu. Novinářům to dnes řekl ředitel skiareálu Jakub Hanuš.

Ceník pro novou sezonu bude podle Hanuše zveřejněn v listopadu. Už tuto sobotu na akci Sport Live v liberecké multifunkční Home Credit Areně ovšem začne předprodej sezonních permanentek, jedna tam bude stát 1999 korun. Cena se poté bude postupně zvyšovat až na 4999 korun. Loni se prodalo v předprodeji 1350 ročních skipasů, které ale nelze využít pro večerní lyžování. Cena sezonních permanentek minulý rok začínala na částce 999 korun, počáteční cena byla tedy o 1000 korun levnější a konečná o 1000 korun dražší, činila 5999 Kč.

Provozovatel střediska chtěl původně v této sezoně otevřít novou páteřní sjezdovku a mít nový zasněžovací systém. Zatím ale stále není uzavřený proces EIA, a tak tyto investice odložil na příští rok. Zaměřil se tedy na dětskou arénu, kterou před sezonou rozšíří.

archivní foto

"Díky novému vleku a rozšíření cvičné plochy o malý snowpark nebo rodičovskou zónu postupně naplňujeme ambici vybudovat nejlepší dětskou arénu v Česku," uvedl Hanuš. Vlek bude dlouhý 80 metrů, kromě něj tam jsou dva posuvné pásy či malý skokanský můstek. Po zkušenostech z loňska podle Hanuše část dětské arény vyčlení pro sáňkování. Už od letošní zimy chce areál lákat hlavně děti z Liberce na příměstské zimní tábory. "Navazujeme intenzivní spolupráci se základními a mateřskými školami," uvedl Hanuš.

Na základě připomínek a zkušeností z loňska se skiareál vrátí k původní provozní době pro denní lyžování, což je od 8:30 do 16:00. V minulé sezoně to bylo od 8:00 do 15:00, ráno ale o lyžování velký zájem nebyl a brzký konec odpoledne zase nevyhovoval rodinám s dětmi. Provozovatel střediska místo u dětské arény, kde loni vzniklo infocentrum s půjčovnami a zázemím pro lyžařské školy, považuje za centrum areálu. S tím souvisí změna priorit při zasněžování. Dosud se jako první zasněžovala osvětlená sjezdovka F10 pod lanovou dráhou. "Chceme pro lyžaře letos co nejdříve zasněžit a zprovoznit sjezdovku Skalka," uvedl Hanuš.

Podle něj to bude výhodné i pro lyžaře. Dojezd Skalky je právě u infocentra nedaleko konečné tramvaje i centrálního parkoviště. "Každoročně jsme se potýkali na začátku sezony s problematickým parkováním nahoře u můstků. Teď už od začátku sezony budou lyžaři moci pohodlně zaparkovat na centrálním parkovišti," řekl Hanuš.

čtk