Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Sport Park Liberec se po roce opět zaplnil sportovními nadšenci i příznivci zdravého životního stylu

08. 09. 2019 | 8:18

AKTUALIZOVÁNO: V sobotu se v celém areálu Sport Parku Liberec uskutečnil 14. ročník největšího sportovního veletrhu na severu Čech Sport Live 2019. Na jednom místě se tak sešlo 9 500 nadšených sportovců, kteří se chtěli seznámit s novinkami ve světě sportu, lidí zajímajících se o zdravý životní styl i celých rodin, které si přišly užít den plný sportu a zábavy, a také vybrat nové sportovní zaměření pro své ratolesti.

SL19B
Foto: Sport Park Liberec

Sport Live i letos splnil svou primární misi – představit široké veřejnosti všech věkových kategorií co nejširší nabídku sportovních klubů a oddílů. Na letošním ročníku se jich představilo více než 70 a současně zde byl již tradičně zahájen nábor nových členů. Děti si tak mohly na jednom místě vyzkoušet různé sporty a vybrat si ten, který je nejvíce zaujal. „Jsme rádi, že se nám na Sport Live daří vytvářet místo setkávání pro všechny, kteří mají vliv na sportovní život dětí od útlého věku. Děti si vyzkouší základy rozmanitých sportů a rodiče se potkají s trenéry a vedoucími jednotlivých kroužků. Velice rychle tak mohou všichni zjistit, jestli vše bude vzájemně fungovat,“ uvedl Lukáš Přinda, zástupce hlavního organizátora veletrhu.

Sport Live 2019 ve znamení novinek i osvědčeného programu

Součástí veletrhu byl i v letošním roce bohatý doprovodný program ve všech prostorách Sport Parku Liberec, o který byl mezi návštěvníky velký zájem. Například na hlavní ploše dvou sportů – na umělé trávě návštěvníci mohli natrénovat základy fotbalových dovedností s profesionály z Fotbalové akademie FC Slovan Liberec a hráči A týmu a na workoutovém hřišti si každý mohl vyzkoušet crossfitový trénink pod vedením trenérů z BFC Liberec. Právě ve workoutové zóně vyrostl i ring, ve kterém amatérští i profesionální bojovníci všech věkových kategorií poměřili své síly ve Sport Live Fighter’s Cupu. Ukázkové lekce bruslení byly nakonec přesunuty na větší ledovou plochu do Svijanské arény, kde měli trenéři školy bruslení Brusličky více prostoru pro práci se zájemci o výuku základů bruslení.

Na Sport Live ani letos nemohla chybět oblíbená FIT zóna určená pro všechny nadšence do zdravého životního stylu a fitness. Jejím samostatným programem provázeli Fitnessmiláčci – manželé Eva a Jakub Krausovi. Návštěvníci se zde mohli seznámit s možnostmi zdravého vaření, užít si nejrůznější vystoupení jako byla zumba, dog dancing či módní přehlídka sportovního oblečení nebo propadnout pole dance u stánku Airko Liberec. Novinkou ve FIT zóně letos byla série přednášek zaměřených na sport i výživu při sportu, která proběhla ve VIP sále Home Credit Areny a o kterou projevili zájem jak profesionálové z řad trenérů, tak i návštěvníci veletrhu.

Foto: Sport Park Liberec

Speciálně pro děti byly připraveny závody a soutěže zaměřené na sport a pohybové aktivity. Po loňském úspěchu se mohly děti i tentokrát zapojit do Sportovního víceboje Pojišťovny 211, vyzkoušet si při něm 12 sportů od šermu a hokeje až po průchod bludištěm a za účast vyhrát drobné odměny. Nově si mohly děti vyzkoušet závod v orientačním běhu přímo ve Sport Parku, o jehož organizaci se postaral Český svaz orientačních sportů a který byl připraven přesně podle pravidel profesionálních závodů.

Po celou sobotu také probíhal den otevřených dveří v celém Sport Parku Liberec a návštěvníci si tak mohli prohlédnout všechna sportoviště v celém areálu – velký zájem byl vzhledem k počasí především o vnitřní sportoviště. Nedílnou součástí Sport Live je každoročně i první veřejné bruslení nové sportovní sezóny, které i tentokrát proběhlo ve Svijanské aréně.

Sport Live 2019 se letos nesl v duchu novinek a inovací známého veletrhu. Ty se setkaly s příznivými odezvami u návštěvníků veletrhu. „Návštěvníci ocenili nově pojatý program na hlavní ploše Home Credit Areny, odborné přednášky, možnost využít kyvadlovou dopravu zdarma i lákavý program u jednotlivých stánků, jako například Sense arenu u Bílých Tygrů,“ shrnul celý veletrh Sport Live 2019 Lukáš Přinda.

TZ Sport Park/Zuzana Pětníková

Foto z FB hejtmana LK

Hejtman k vydařené akci na svém facebookovém profilu napsal:

Dnes jsme si s libereckým primátorem Jaroslavem Zámečníkem vyzkoušeli mini stolní tenis. Vlastně není vůbec důležité, kdo byl lepší, ale to, že máme podobný pohled na sport a podobně taky vnímáme jeho podporu, jako důležitou součást úkolů pro Liberec i Liberecký kraj.

Na sportovním veletrhu Sport Live 2019 v liberecké Home Credit Arena byly k vidění ukázky několika desítek sportů a prezenzace sportovních oddílu z celého kraje. A také tisíce spokojených návštěvníků, dětí a rodičů.