Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V SeneCura SeniorCentru Liberec se díky projektu #jsemlaskavec propojily generace

09. 11. 2023 | 14:38

Žáci Základní školy Aloisina výšina v Liberci navštívili nedaleké SeneCura SeniorCentrum. Zapojili se tak do projektu #jsemlaskavec. Děti se rozhodly udělat radost klientům domova hned několika „dary”.
 

senekura SC Liberec - mezigeneracni setkani 1
SeneCura SeniorCentrum Liberec

Nejprve jim přednesly několik básní, poté děvčata zazpívala a došlo i na gymnastické vystoupení.

Žáci si připravili také malé sladké překvapení – ve škole totiž napekli muffiny, ke kterým přidali vzkazy, například: „Doufáme, že vám bude chutnat.”; „Přeji hodně štěstí a zdraví a ať vám chutná.“; „Mějte hezký zbytek dne.“; „Užijte si podzim!“.

Projekt #jsemlaskavec funguje již sedm let. Jeho cílem je motivovat děti, aby ve svém okolí rozdávaly radost a dobro. Díky zkušenostem ze škol se totiž potvrzuje, že se jedná o vhodnou formu, jak posílit mezi dětmi spolupráci a vztahy. Skupiny, které se chtějí do projektu zapojit, si mohou vymyslet originální dobrý skutek a realizovat jej u příležitosti listopadového Dne laskavosti.

SeneCura SeniorCentrum LiberecZávěr návštěvy patřil přednášce sociální pracovnice Hany Zummerové. „Povídali jsme si o tom, jak se u nás klientům žije, jakou péči jim poskytujeme – včetně metod aktivizace,” říká Hana Zummerová.

V SeniorCentrech SeneCura je propojování generací častou aktivitou ve spolupráci se základními i mateřskými školami z okolí. Přestože se zdá, že věkem vzdálené generace si nemají co říci, děti a klienti si společně užívají řadu činností – od čtení přes vyprávění životních zážitků až po výtvarné, divadelní či hudební dílny. V neposlední řadě s tím také buduje tolik přínosný komunitní život a pozitivní vztah ke stáří.

TZ