Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Věříme si letos na titul, říká před play-off esportová jednička Dzouvi. Ambice nejsou přehnané

03. 03. 2021 | 15:25

Před rokem jejich cesta skončila hned ve čtvrtfinále, letos v play-off pomýšlejí mnohem dál. „Chceme titul,“ říká Adam „Dzouvi“ Menšík. Ambice české hokejové jedničky na esportovém poli nejsou přehnané. Vždyť gameři v barvách Bílých Tygrů skončili druzí po základní části a přemožitele našli pouze dvakrát. Chtějí-li však naplnit svá slova, od středy odpoledne si už zaváhání nemohou dovolit. Na úvod je ve čtvrtfinále čeká tým Českých Budějovic.

esport
Foto: www.hcbilitygri.cz

Jaký to je soupeř?
Hodně těžký, přiznám se, že jsme si je úplně nepřáli. Po herní stránce je to jeden z nejnepříjemnějších soupeřů, které jsme mohli dostat (vzájemný duel v základní části skončil 5:0 pro Liberec - pozn. red.). Mají všechny tři hráče kvalitní a mně úplně nesedí takové to betonování, které hraje jejich jednička. I když přiznávám, že oproti loňské sezoně je to z jeho strany už o něco menší beton.

Takže vás hned na úvod čeká velká překážka.
Souhlasím. Ale chceme letos play-off vyhrát, a pokud přejdeme přes Motor, věřím, že ho vyhrajeme celé. Opravdu tomu věřím.

Stejný cíl vyhlásily například i Pardubice, se kterými jste v základní části prohráli 1:4.
Kdybychom na sebe narazili znovu, věřím, že je dáme. Jsem přesvědčený, že tehdy celý souboj hodně ovlivnila moje úvodní porážka. Nechceme tu dávat velká prohlášení. Jen říkám, že se nebojíme nikoho a výsledek v základní části nic neznamená.

V čem je esportový tým Bílých Tygrů jiný než loni?
Skončili jsme po základní části lépe, cítíme i větší sebedůvěru, víc si věříme. Navíc letos se hraje se třemi hráči a my jsme tým doplnili o velmi kvalitního Mácu (týmová trojka Jakub „doublemaca“ Macek - pozn. red.). A protože máme hodně dobrou trojku, patříme letos ve čtyřhrách k nejlepším v lize. I z toho teď hodně těžíme.

Cítíš velký tlak, když jsi považován za nejlepšího hráče v České republice?
Cítil jsem to lehce už loni, ale teď je to enormní. Vlastně jsem rád, že jsem s Pardubicemi utrpěl první porážku v singlu, protože to ze mě trochu spadlo. A vlastně i posílilo zároveň. Na druhou stranu - je bez debat, že čím víc vyhráváte, tím víc si věříte. A já sebedůvěru mám.

Věříš, že jsi ve srovnání s loňskou sezonou lepší i po herní stránce?
Cítím, že jsem se zase posunul, je to znát i na výsledcích, které mám konzistentní. Zároveň to ale nepřeháním a netrénuju doma u konzole od rána do večera, protože méně teď znamená více.

Kolik hodin jste tedy věnovali přípravě na play-off?
V průměru tak tři až čtyři hodiny denně. Pak už by to bylo kontraproduktivní. Nevím proč, ale čím víc času u NHL 21 trávím, tím hůř se mi potom hraje. A jestli se mě ptáte na taktiku? Tu žádnou nemáme. Prostě se připravujeme pořád stejně.

Kvůli novým vládním nařízením se play-off neodehraje ve studiu, ale z vašich domovů. Znamená to pro vás něco?
Možná malou výhodu, Danny (týmová dvojka Daniel „DannyZedlo“ Sedláček - pozn. red.) už na sebe nedávno prozradil, že bývá ve studiových přenosech nervózní. Mácovi se zase líp hraje u televize. Mně osobně je jedno, kde to odehrajeme, ale klukům určitě pomůže domácí prostředí. Těšíme se na to. A nechceme zklamat.

www.hcbilitygri.cz