Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Za rodinný stejnokroj čeká na účastníky 20% sleva na vstupenku a volná jízdenka na vláček

11. 05. 2022 | 14:54

Při příležitosti oslav Mezinárodního dne rodin, který připadá na 15. května, Vás srdečně zveme na akci zvanou Víkend pro rodinu. Ten proběhne již tuto sobotu a neděli vždy od 10.00 do 15.00 v celém areálu Zoo Liberec. Za rodinný stejnokroj čeká na účastníky 20% sleva na rodinnou vstupenku a volná jízdenka na vláček v Dětském koutku v Lidových sadech.

zooOtevř1
archivní foto Artur Irma

Zájemci se mohou těšit na celou řadu soutěží zaměřených na rodinné týmy, jako je rodinná štafeta, opičí dráha nebo kvíz o mláďatech. Pro méně soutěživé účastníky bude připraveno také několik rukodělných a interaktivních dílniček i vzdělávacích aktivit. Víkend plný her doplní i velký a malý běžecký závod.

Ten velký je již tradiční „Běh okolo zoo“, který liberecká zahrada pořádá ve spolupráci Rypsport, a je určený pro zkušenější běžce všech kategorií. Do malého charitativní běhu nebo chůze se může zapojit úplně každý kdykoliv v průběhu celého víkendu. Stačí se zaregistrovat na startu závodu ve spodní části louky za vchodem do zoo. Trasa měří přibližně 1 km a vede částí Riegrova parku i zoologické zahrady. Prvních 50 účastníků běhu navíc získá originální dřevěnou medaili. Výtěžek z běhu poputuje na stavbu nové expozice papoušků nestorů kea.

TZ ZOO/Barbara Tesařová