Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Za týden začíná EDUCA WEEK 2021. Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí přivítá své návštěvníky

04. 10. 2021 | 14:31

Největší veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí na severu Čech začíná již v pondělí 11. října 2021. V Libereckém kraji proběhne po dobu následujícího týdne ve dnech 14. – 16. října v Home Credit Areně tradiční EDUCA EXPO včetně HR konference, přednášek, workshopů, komentovaných prohlídek ve výrobních firmách na Liberecku i volnočasových aktivit.

educa1 30A1341
Foto: SFM Liberec, s.r.o.

15. ročník EDUCA WEEKU je specifickým svým rozdělením na jednotlivé sekce - EDUCA EXPO, EDUCA VISIT, EDUCA ONLINE a EDUCA KIDS. EDUCA WEEK je tak pro každého bez ohledu na věk, stačí si jen vybrat tematický program plný informací, ale i netradičních aktivit.

EDUCA EXPO se koná ve dnech 14. – 16. října 2021 v Home Credit Areně, zaměřuje se na vzdělávání, budování kariéry a nabídku pracovních příležitostí zejména na severu Čech. EDUCA EXPO je zejména pro ty, kteří hledají novou pracovní pozici, praxi nebo chtějí znát současné nároky na trhu práce a na vzdělávání. Celkem se návštěvníkům představí více jak 50 škol a 40 firem. EDUCA EXPO není pouze o prezentaci škol a firem, ale také o propojování praxe. Již tradičně se v rámci EDUCA EXPO zapojí vybrané školy přímo do příprav a chodu veletrhu. Výsledkem propojování studentů a konkrétních firem, které se dotkne také chodu samotné EDUCY, je spolupráce studentů ze Střední školy gastronomie a služeb v Liberci a společnosti macro Cash & Carry ČR s.r.o. při zajišťování lehkého občerstvení v klidové zóně pro vystavovatele, dále studenti soukromého gymnázia Doctrina – Podještědské gymnázium se podílí na přípravách studia EDUCA ONLINE. Naopak novinkou je spolupráce s Dětskou televizí Liberec, která připraví reportáže pro EDUCA NEWS.

Foto: SFM Liberec, s.r.o.Otevírací doba je ve všední dny od 9 do 18 hodin a v sobotu od 9 do 13 hodin. Vstup na veřejnou část veletrhu je zdarma. Novinky a zajímavosti můžete sledovat každý den od 18 hodin živě na sociálních sítích EDUCA WEEK v rámci EDUCA NEWS.

Program EDUCA VISIT nabízí nahlédnutí do vybraných firem v Libereckém kraji a především žáci 8. a 9. tříd základních škol tak mají možnost navštívit jejich provozy. Letos se do programu zapojili společnosti DENSO MANUFACTURING CZECH s.r.o., DGS Druckguss Systeme Liberec s.r.o. a macro Cash & Carry ČR s.r.o. Díky prohlídkám získají studenti reálnou představu o svém oboru a zda v něm naleznou uplatnění. Jedná se o jedinečnou příležitost, kterou v takovém rozsahu nabízí pouze EDUCA WEEK.

Foto: SFM Liberec, s.r.o.EDUCA WEEK nezapomíná ani na ty nejmenší. EDUCA KIDS přináší program věnovaný dětem a jejich vzdělávání atraktivní formou. Připraveny jsou zábavně vzdělávací aktivity, komentované prohlídky, workshopy zaměřené technicky i kulturně dle zaměření dané organizace. Program odstartuje na Univerzitním náměstí Technické univerzity v Liberci, a to v pondělí 11. října. Aktivity jsou vhodné již pro děti od předškolního věku a jejich rodiče. V rámci programu můžete využít možnosti návštěv zajímavých míst v Liberci a užít si dny plné zážitků. Všech výhod můžou rodiny čerpat po registraci na webových stránkách www.educaliberec.cz. „Se zúčastněnými organizacemi se podařilo dojednat mnoho zajímavých programů a aktivit, které vznikly často pouze pro EDUCU. Společně s rodiči si tak děti mohou užít dny plné zážitků na EDUCA KIDS, a ještě ušetřit nemalé finanční prostředky, většina programů je totiž zdarma či za malý příspěvek,“ říká Mgr. Lukáš Přinda, ředitel pořadatelské společnosti SFM Liberec s.r.o.

Veškeré aktuální informace týkající se studia, přijímacích zkoušek, ale i pracovních příležitostí zajišťuje EDUCA ONLINE nejen po dobu trvání veletrhu ale až do 1. března 2022.

Týden plný edukativního programu pro širokou veřejnost proběhne ve dnech od 11. - 17.10.2021. Kompletní program a další informace naleznete na webu www.educaliberec.cz

TZ/Pavlína Tomisová