Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Základ Hladíkova Blue Effectu pokračuje jako Vanua 2. V pátek zahrají v Liberci

26. 11. 2019 | 10:16

Rytmika legendárního Blue Effectu, bubeník Václav Zima, baskytarista Wojttech Říha a klávesista Vít Beneš, který se v sestavě kapely Radima Hladíka rovněž objevil. To je základ nové české kapely Vanua 2.

ETC1
Foto: BrainZone Promotion
Trojici muzikantů doplnil kytarista a zpěvák se „sealovským“ hlasem Yannick Tevi, pocházející z ostrova Vanuatu a kytarista Roman Helcl (Anna K., November 2nd). Společně se v pátek 29. listopadu představí v Liberci. Od 20 hodin zahrají v Clubu Warehouse.
 
 
Pětice muzikantů, která osciluje mezi popem a rockem s kořeny ve world music, měla premiéru loni ve vyprodaném koncertě v pražské Malostranské Besedě. Od té doby se jim kalendář zaplnil klubovými a festivalovými termíny a hudební recenzenti o nich hovoří jako o velkém objevu. 
 
Návaznost kapely na Blue Effect stvrzuje i to, že se o ni manažersky stará Zlata Hladíková, manželka Radima Hladíka. „Kdo má rádi pop šmrncnutý world music a hlavně hlas, ze kterého leze mráz po zádech, určitě si je přijďte poslechnout,“ láká na koncert Zlata Hladíková.  
 

TZ/Roman Helcl

Foto: BrainZone Promotion