Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zbytečný třesk kolem termínu uzavření bazénu: Jen příslovečné vlamování se do otevřených dveří

07. 11. 2023 | 13:19

Náměstek primátora Petr Židek (ODS) řekl, že na radnici už delší dobu jednají o oddálení uzavření městského bazénu. A to bez ohledu na aktuální propagandistický třesk, který kvůli tomu vytváří opoziční exzměnařská sestava. Opozice se opět jen vlamuje do otevřených dveří.

bAZENzavřeny1
Liberecký bazén uzavřený. Archivní foto z doby covidu

Soutěž na modernizaci plaveckého stadionu Liberec zveřejnil ve věstníku 19. července s tím, že soutěž skončí za 60 dnů. Termín ale město už několikrát posunulo a aktuálně by měl vypršet 22. prosince. Uzavření bazénu je plánované na 31. prosince, což je podle radniční opozice zbytečně brzo, neboť vítěz soutěže v tu dobu určitě známý nebude.

Podle Židka se možným prodloužením provozu bazénu politici zabývají už delší dobu. "Vidíme, jak se nám termín soutěže posunuje a nechceme, aby byl bazén zavřený, když to nebude bezpodmínečně nutné. Řeší se, aby mohl zůstat otevřený po dobu, kdy budeme vybírat vítěze, případně aby byl otevřený v lednu a únoru," řekl dnes ČTK.

Jednou z komplikací je podle něj chystaná modernizace rozvodů teplárny, která by měla začít v příštím roce. Podle náměstka také zatím nevědí, zda bude mít městská společnost, jež má bazén na starost, dostatek pracovníků na zajištění provozu s ohledem na to, že počítali s uzavřením bazénu na konci letošního roku. "Zda bude dostatek pracovníků ochotných na smlouvu zůstat," dodal Židek.

Rekonstrukce městského bazénu začne zřejmě nejdřív na jaře příštího roku a potrvá dva roky. Po dobu modernizace bude plavecký stadion, který loni navštívilo přes 460.000 lidí, uzavřený. V krytém areálu z poloviny 80. let minulého století jsou tři bazény, tobogany, sauny, vířivky a další atrakce. Opravu sportoviště potřebuje - důležitá technologická zařízení dosluhují, střechou zatéká.

Nevyhovující je i zasklení budovy, vana hlavního bazénu prosakuje. Změní se také vnitřní uspořádání stadionu. Nejvýraznější změnou bude to, že z něj zmizí samostatné šatny pro muže a ženy v přízemí, ale vznikne jedna velká bezbariérová šatna v suterénu objektu. Wellness bude na místě dnešních dámských šaten a fitness na nynějším místě pánských šaten. Na svém místě tak kromě bazénů zůstane jen restaurace.

uba s využitím čtk