Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zoo v Liberci pořádá oslavu mezinárodního dne žab. Obojživelníky bude inspirován kvíz i osvěta

22. 03. 2024 | 10:19

Akce DEN ŽAB se v liberecké zoo uskuteční již tuto sobotu 23. března při příležitosti oslav mezinárodního dne žab.

žába1
Ilustrační foto

Návštěvníci si budou moci otestovat znalosti u tematického kvízu a pro děti budou v pavilonu tropů připraveny výtvarné dílničky v čase od 10.00 do 15.00 hodin. V 11.00 a ve 13.00 proběhne komentované setkání u nové expozice tropických žabek na ZooExpo se zoologem.

Mezinárodní den žab si svět připomíná 20. března již od roku 2009 a jeho cílem je upozornit na kritickou situaci těchto obojživelníků v přírodě. Mnoho druhů žab se ocitá kvůli chorobám a ztrátě životního prostoru vinou lidských aktivit na pokraji vyhubení. Liberecká zoo chová hned několik kriticky ohrožených druhů. Od loňského jara mohou návštěvníci některé vzácné druhy obdivovat v nové expozici v pavilonu ZooExpo. K vidění je zde například unikátní rosněnka Valeriova, několik druhů pestrobarevných listovnic a v přírodě jedovatých pralesniček.

Všichni jste srdečně zváni!

Zoo/Barbara Tesařová