Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Auto s nastávající maminkou uvízlo 10 minut před porodem v koloně, otec z okénka mával na policii 

04. 04. 2024 | 20:04

Když včera policisté z krajského oddělení  dohledu nad silničním provozem praporčík Petr Kanči a podpraporčík Tomáš Ottmar kontrolovali dopravní situaci v Londýnské ulici v Liberci, začal na ně mávat řidič osobního vozidla tovární značky Ford, který v křižovatce s ulicí Zahradní uvízl zhruba v polovině kolony aut stojících na červenou.

policie pomáhat
Ilustrační foto

Potom, co ho dojeli, řekl jim, že jeho žena  začíná rodit, bylo 16.40. Naše hlídka ihned otočila vozidlo směrem k nemocnici, zapnula majáky a doprovodila Ford před porodnici. Tam se v 16.50 narodil rodičům zdravý chlapeček. Jeho maminka ještě včera večer telefonicky kontaktovala naši linku 158, aby nám radostnou zprávu oznámila a policistům za jejich pomoc poděkovala.

Dnes odpoledne jsme se dozvěděli, že se chlapeček jmenuje Martínek, měří 50 centimetrů a váží 3, 790 kg.

Martínkovi i jeho rodičům přejeme  pevné zdraví a šťastný život !

PČR/Ivana Baláková