Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policie hledá svědky nehody na silnici I/38 u Bezdězu, při které ve čtvrtek zemřelo dítě

23. 02. 2024 | 17:32

Policie hledá svědky nehody na hlavní silnici I/38 nedaleko Bezdězu na Českolipsku, při které ve čtvrtek večer zemřelo dítě a další tři lidé byli zraněni. Na rušné silnici se Škoda Fabia střetla za dosud nevyjasněných okolností s lesnickým strojem - Harvestorem, sdělila dnes ČTK českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková. Policie podle ní hledá svědky, kteří ve čtvrtek po 19:00 projížděli po silnici I/38 mezi Oborou a Hlínovištěm.

nehoda bezděz1 GG9slkjXEAAvYOc
Foto: X/HZS LK

Tragická nehoda ve čtvrtek večer na více než čtyři hodiny uzavřela rušný tah I/38 z Mladé Boleslavi na Doksy a Českou Lípu, provoz tam mohli obnovit až před půlnocí. Díte podlehlo svým zraněním na místě, tři zraněné přepravila záchranná služba do nemocnic.

"Zjišťujeme, zda se lesnický stroj v inkriminované době pohyboval po silnici číslo I/38 či nikoliv. V tom by nám mohli pomoci řidiči, kteří tudy projížděli. Žádáme je, aby nás kontaktovali prostřednictvím linky 158 a své svědectví k pohybu lesnického stroje nám poskytli. Je to velmi důležité pro prověřování této smutné události," doplnila policejní mluvčí. Vyšetřování nehody převzali kriminalisté.

čtk