Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Řidička nadýchala po nehodě v sobotu nad ránem 2,86 promile alkoholu. Naštěstí se nikdo nezranil

19. 02. 2024 | 14:34

V sobotu 17. února v době kolem 02:15 hodin řídila 29letá žena osobní motorové vozidlo tovární značky ŠKODA OCTAVIA v ulici Hrubínova, kde následně na tříramenné křižovatce s ulicí Kunratická nerespektovala svislé dopravní značení P4 a vjela na hlavní pozemní komunikaci. Nedáním přednosti v jízdě tak došlo ke střetu přední částí jejího vozu s pravou přední části projíždějícího vozidla. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob, ke škodě na vozidlech však ano a to v odhadnuté výši 170 000 korun.

nehoda1
Foto: PČR

Mladá žena se na místě dopravní nehody podrobila také dechové zkoušce, která vykázala pozitivní výsledek 2,86 a 2,88 promile alkoholu. Na místě jí policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.  

Policisté z dopravního inspektorátu Liberec u 29leté ženy zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V takovém případě hrozí řidičce dle trestního zákoníku trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.  

PČR/Klára Jeníčková