Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V průběhu bezpečnostní akce Velikonoce zaznamenali policisté 185 přestupků

03. 04. 2024 | 19:54

Od Velkého pátku do Velikonočního pondělí probíhala Dopravně bezpečnostní akce "Velikonoce", do které Policie České republiky zapojila policisty dopravní a pořádkové služby. Jejím cílem bylo snížit dopravní nehodovost v průběhu zvýšeného pohybu motorových vozidel na silnicích o svátcích.

POLICIE KONTROLA VE4
Foto: PČR

Policisté v Libereckém kraji při ní zkontrolovali celkem 1 436 řidičů a jejich vozidel s následujícími výsledky. Zadokumentovali 64 přestupků, které se týkaly technického stavu vozidel, 42 překročení dovolené rychlosti, 2 nedání přednosti v jízdě, 5 přestupků souvisejících se způsobem jízdy (patří sem třeba jízda prostředkem silnice, nedodržení bezpečné vzdálenosti mezi vozidly a jiné delikty), 33 nepoužití bezpečnostního pásu nebo zádržného systému či 3 případy držení hovorového zařízení za jízdy. Celkový počet přestupků se vyšplhal na 185.

Dopravně bezpečnostní akce také odhalila za volantem motorového vozidla 8 řidičů pod vlivem alkoholu a 4 pod vlivem drog. Všech 8 případů s alkoholem za volantem policisté oznámili do správního řízení společně se 3 případy řízení motorového vozidla pod vlivem drog, protože se jednalo o přestupky. U jednoho řidiče pod vlivem drog  pak zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

PČR/Ivana Baláková