Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Sportfilm: Umělci a sportovci hráli společně na Karlštejně golf pro charitu. Repete si dají na Ypsilonce

21. 06. 2023 | 8:00

S mezinárodní soutěžní přehlídkou SPORTFILM Liberec (12. - 15. 10. 2023) jsou letos spojeny dva golfové turnaje. První z nich se uskutečnil v nádherném golfovém rezortu Karlštejn a pro neziskovou organizaci Každý koš pomáhá se vybralo 100 000 Kč.

golfKarlštejnZleva Ondřej Lutovský, Nikola Buriánková, Jitka Kocurová, Roman Šebrle, zdroj Sportfilm, Jaroslav Ap
Zleva Ondřej Lutovský, Nikola Buriánková, "účastnice zájezdu" Jitka Kocurová a olympionik - desetibojař, dnes moderátor Roman Šebrle, zdroj Sportfilm

Spolu se tu sešli například hudební skladatel Ondřej Soukup, modelka a herečka Jitka Kocurová, olympijský vítěz Roman Šebrle, bývalý první muž českého fotbalu Ivan Hašek, bronzoví medailisté z fotbalového mistrovství Evropy Vladimír Šmicer a Radek Bejbl a také nejlepší házenkář světa 2010 Filip Jícha. Současný trenér německého Kielu nejen potvrdil své golfové dovednosti vítězstvím ve své kategorii, ale hlavně kolem rozdával dobrou náladu. „Vítězství a snížení hendikepu k tomu jsou takový bonusový efekt. Ale ten den byl pro mě fantasticky zorganizovaný, a to pak přináší takový soulad na golfovém hřišti,“ pochvaloval si.

Takové ocenění potěšilo i ředitelku SPORTFILMU Renatu Balašovou, která golfový turnaj zorganizovala a už naplno připravuje podzimní filmovou přehlídku nově na třinácti místech v Liberci.

Golf cup na Karlštejně měl hlavně charitativní rozměr. Pro spolek Každý koš pomáhá se podařilo získat celkem 100 tisíc korun. „Chtěl bych poděkovat všem, kteří přispěli a podpořili tak činnost tohoto spolku v šestnáctém roce jeho existence. Zvlášt bych rád poděkoval za významnou podporu Luďkovi Vinšovi a Alešovi Chánovi. Každá taková pomoc je cenná,“ kvituje zakladatel spolku Jakub Bažant.

Golfisté přispěli do kasičky a k tomu se dražily podepsané sportovní artefakty jako například kimono dvojnásobného olympijského vítěze v judu Lukáše Krpálka, který je zároveň historicky prvním držitelem ocenění Paprsek odvahy a naděje Věry Čáslavské.

Z účastníků golfového turnaje jeho význam a vyznění nejlépe vystihl opět Filip Jícha: „Byl to charitativní turnaj. Myslím, že nám všem, co jsme tam byli, se daří opravdu dobře a že bychom všichni měli společnosti něco věnovat. Tenhle způsob je mi sympatický. Sám už jsem dvě takové dražby pro dobrou věc organizoval. A dnes jsem si vydražil dres Tomáše Satoranského, s kterým se přátelíme od společného angažmá v FC Barcelona.“

Druhý golfový turnaj letošního ročníku SPORFILM FESTIVAL LIBEREC se uskuteční v rámci festivalových dnů 15. října na liberecké Ypsilonce.

Každý koš pomáhá

Každý koš pomáhá je první nepřetržitá aktivita v oblasti společenské odpovědnosti ve sportu v České republice. Vznikla v roce 2007 na popud komentátora ČT Jakuba Bažanta a na úvod ve spolupráci s Českou basketbalovou federací podpořila dokončení Domu na půl cesty pro mladistvé v Praze 4. Za 16 let existence nezisková organizace KKP pomohla například dětem nemocným hemofilií a ve spolupráci s dalšími svazy, kluby i jednotlivci také například v době covidu matkám samoživitelkám. 

SPORTFILM LIBEREC INTERNATIONAL FICTS FESTIVAL

Mezinárodní soutěžní festival televizních a filmových snímků s tematickým zaměřením na sport, olympijské ideje a hry. Cílem festivalu je ocenění nejlepších snímků v jednotlivých kategoriích a nejlepšího snímku celkově. Posláním festivalu je přispívat k rozvoji olympijských myšlenek prostřednictvím sportovního filmu a dokumentu.

Odborným garantem festivalu SPORTFILM LIBEREC INTERNATIONAL FICTS FESTIVAL 2023 je Český olympijský výbor, Česká olympijská akademie, Česká unie sportu, Filmový a televizní svaz (FITES) a INTERNATIONALE CINEMA TELEVISION SPORTIFS – Miláno. Garantem Sportfilmu je Federation Internationale Cinema Televizion Sportifs (FICTS), sdružující 130 zemí. Patronát drží Mezinárodní olympijský výbor.

TZ Sportfilm Liberec/ Šárka Razýmová