Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Muž utrpěl vážné popáleniny při svařování na benzince v Liberci, záchranáři ho letecky transportovali do Prahy

18. 06. 2019 | 11:34

Vážné zranění utrpěl dnes dopoledne muž při svařování potrubí na benzinové stanici v Zeleném údolí v Liberci. Má popáleniny v horní části těla, letecky ho záchranáři transportovali do Prahy do Vinohrad na popáleninové centrum. "Byl napojen na umělou plicní ventilaci," řekl dnes ČTK krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

svářeč 3 labora-3409333 1280
Ilustrační foto

Okolnosti neštěstí prošetřuje policie, podle mluvčího policie Vojtěcha Robovského je ale šetření teprve na začátku. Zranění utrpěl muž krátce před 9:15, případem se zabývají kriminalisté.

Na benzinové stanici zasahovali dopoledne i hasiči. "Bylo nám oznámeno, že došlo ke vznícení zbytků hořlavých par při rekonstrukci, kdy tam svařují potrubí," uvedla krajská mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. K rozšíření požáru podle ní nedošlo. "Z bezpečnostních důvodů jsme tam měřili ještě koncentrace, nic nebezpečného ale nebylo naměřeno," dodala.

čtk