Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

ANO se "obulo" do hejtmana: Tvrdí, že si voliči nepřejí, aby život v jejich městech ovlivňoval někdo z Hrádku

26. 09. 2022 | 19:03

Vyjádření hnutí ANO v Libereckém kraji k povolebnímu dění: Komunální volby jsou za námi a my bychom chtěli ještě jednou poděkovat za podporu všem voličům. Výsledky voleb jsme přijali s velikou pokorou a stejně tak přistupujeme k povolebním vyjednáváním o možných koalicích.

 

To samé se bohužel nedá říct o panu hejtmanovi Půtovi, předsedovi hnutí Starostové pro Liberecký kraj, který se snaží do jednání o koalicích v Libereckém kraji aktivně vstupovat, a to nejen svými veřejnými výroky. Tímto chováním probíhající jednání zásadně zatěžuje. Vlastní názory a animozity by však měly jít stranou, na prvním místě musí být voliči.

Proto považujeme za velice nešťastný i fakt, že zejména SLK nerespektují vůli voličů. Už to jsou totiž třetí volby v řadě, po těch krajských a poslaneckých, kdy se zejména oni (resp. STAN na centrální úrovni a různá uskupení SLK s krycími názvy na komunální úrovni) voličům prakticky vysmívají.

Nejvíce to je aktuálně vidět v Liberci, kde ANO výrazně posílilo. Troufáme si říct, že je to hlavně kvůli tomu, že v čele s Šárkou Prachařovou bojovalo za družstevníky a jejich práva, a to ve spolupráci s ODS, LOL! a Změnou pro Liberec. Pouze členové SLK se postavili proti vlastním lidem. Nedivme se proto, že nyní Liberečané chtějí, aby je ANO zastupovalo ve vedení města.

Na různé výroky pana hejtmana už voliči reagují, a to zejména v Liberci a Jablonci s tím, že si nepřejí (citujeme), aby život v jejich městech ovlivňoval někdo z Hrádku. V praxi se bohužel ukazuje, co se může dít, když u politika zvítězí chuť po moci a rozhodování o všech a všem.

Zároveň bychom chtěli pana hejtmana ujistit, že hnutí ANO má na komunální i krajské úrovni dostatečně zkušené zastupitelky a zastupitele, kteří nepotřebují, aby je někdo vodil za ruku, nebo jim snad z Prahy diktoval, jak mají postupovat. V tomto případě by si tedy měl tzv. zamést před svým prahem.

Naštěstí na úrovni měst a obcí, až na výjimky, členové SLK upřednostňují zájmy občanů před vlastním egem a pokyny pana hejtmana a vzájemná jednání probíhají korektně a bez napadání. Když chce někdo pracovat pro lidi, jsme schopní se domluvit. Platilo to v minulosti a platí to stále.

Pokud shrneme výše uvedené, nedivíme se, že občané České republiky, obyvatelé měst a obcí v Libereckém kraji, chodí k volbám v tak malém počtu. Uděláme však maximum pro to, abychom voliče nezklamali a zároveň i ukázali ostatním, že má smysl k volbám chodit! Arogance moci nezvítězí!

Máme před sebou 2. kolo senátních voleb, ve kterém se utkají Radka Loučková Kotasová za ANO a Michael Canov ze SLK. Tímto vyzýváme pana hejtmana, ať do voleb nezasahuje jinak než slušnou podporou svého favorita, jako všichni ostatní, a nechá o vítězi v obvodu číslo 34 rozhodnout voliče, kterým to přísluší!

Děkujeme.

ANO Liberecký kraj

předsedkyně Jitka Volfová

za oblastní organizaci Liberec Martina Teplá

za oblastní organizaci Jablonec nad Nisou Stanislav Říha

za oblastní organizaci Česká Lípa Martin Brož

za oblastní organizaci Semily David Pražák