Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Do čela okresního předsednictva ČSSD delegáti konference zvolili  Janu Kašparovou

30. 11. 2019 | 12:00

Ve středu 27. listopadu se v Domě kultury v Liberci konala Okresní konference, na které bylo zvoleno nové vedení okresní organizace na nadcházející dva roky. Do čela Okresního předsednictva byla zvolena Jana Kašparová, která zastávala v minulém složení předsednictva post místopředsedkyně. Svůj hlas jí dalo 22 z 31 delegátů konference

KašparováČSSD
Foto: ČSSD

„Vážím si silného mandátu, který jsem obdržela od delegátů a také děkuji za odvedenou práci dosavadní předsedkyni Mgr. Pavle Řechtáčkové. V nejbližších měsících se budeme zejména připravovat na nadcházející krajské volby, abychom získali co nejsilnější mandát do krajského zastupitelstva“. Uvedla nová předsedkyně krátce po svém zvolení.

Na Okresní konferenci byla schválena okresní podoba kandidátní listiny pro krajské volby v roce 2020. Definitivní podoba krajské kandidátky bude schválena na krajské konferenci v březnu příštího roku.

Okresní konference rovněž navrhla lídra krajské kandidátky, kterým je starosta obce Janův Důl Josef Jadrný.

OP ČSSD

TZ KP ČSSD: kromě kvalitních lidí na kandidátce je pro nás nesmírně důležitý i program do nového volebního období

Ve středu, 27. listopadu se v Libereckém kraji konala již třetí ze čtyř Okresních konferencí ČSSD, které mají mimo jiné za úkol nominovat kandidáty do krajských voleb v roce 2020. Nyní čekáme na výsledky Okresní konference v Semilech, která proběhne na konci měsíce ledna. Příprava kandidátní listiny vyvrcholí v březnu roku 2020, kdy bude schválena konečná podoba kandidátní listiny a bude známé i jméno lídra, který sociálně demokratickou kandidátku do krajských voleb povede.

ČSSD volí kandidáty navržené od úrovně místních organizací přes okresní a definitivně je schvaluje kraj. Okresy Česká Lípa a Liberec v minulých týdnech navrhly kandidáty na lídra do krajských voleb. Jsou jimi pan Jaroslav Křupala, starosta obce Vrchovany na českolipsku a pan Josef Jadrný, starosta obce Janův Důl. Rozhodnutí o jménu lídra proběhne právě na krajské konferenci.

„Vnitrostranicky se dlouhodobě na volby připravujeme, i když se budou konat za necelý rok, protože kromě kvalitních lidí na kandidátce je pro nás nesmírně důležitý i program do nového volebního období 2020 – 24. Jak si představujeme budoucnost našeho kraje, chceme sdělit voličům při zahájení volební kampaně,“ uvedl předseda KP ČSSD Liberecko.

TZ KP ČSSD