Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Farský uvedl, že SLK patrně směřuje ke koalici se SPOLU. Komunisté trvají na přepočtu hlasů

29. 09. 2024 | 15:25

O vedení v krajích se dnes hovořilo v diskusních pořadech na ČT a Prima TV. Vyjednává i hnutí STAN a například v Libereckém kraji vše podle europoslance Jana Farského (STAN) směřuje k pokračování dosavadní koalice, tedy Starostové pro Liberecký kraj a Spolu. "Myslím, že to směřuje k té koalici, která bude pokračovat.

farskyNew2
Europoslanec Jan Farský (STAN) na archivním snímku

Jednání probíhají a směřuje to k tomu, aby to pokračovalo v tom současném v čele s hejtmanem Martinem Půtou (Starostové pro Liberecký kraj)," řekl v CNN Prima News Farský. Dodal, že všude, kde půjde vytvořit koalice bez hnutí ANO, tak to Starostové preferují. "Tam, kde to nejde, tak se vyjednává," dodal.

Do 45členného zastupitelstva v Libereckém kraji se dostaly čtyři subjekty, těsně pod pětiprocentní hranicí skončilo se 4,99 procenta hlasů Stačilo!, k zisku mandátu scházelo osm hlasů. "My podáváme stížnost, budeme chtít, aby se to přepočítalo, což asi každý chápe," řekla dnes předsedkyně KSČM Kateřina Konečná.

čtk