Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec vyslovil podporu ředitelům svých škol, v případě dohry kvůli vládním nařízením je podrží

14. 04. 2021 | 19:44

Jablonečtí radní dnes deklarovali svou podporu ředitelům škol zřizovaných statutárním městem Jablonec nad Nisou, kteří vyžadují dodržování všech povinností vyplývajících z platných nařízení či opatření proti pandemii COVID-19, jež vydala Vláda České republiky, ministerstva a dalších ústřední orgány státní správy a kraje nebo hygienická stanice.

detsky koutekJNfot
ilustrační foto

Svým rozhodnutí radní deklarují i to, že v případě pozdějšího zrušení těchto opatření pro nezákonnost či protiústavnost nebude město z takového postoje ředitelů vyvozovat žádné postihy v pracovněprávní či platové oblasti.

Toto prohlášení vzniklo na základě faktu, že někteří rodiče apelují na ředitele mateřských a základních škol, aby se současným nařízením postavili, a argumentují různými právními rozbory. Proto se představitelé města rozhodli vyslovit ředitelům městem zřizovaných škol svou jasnou podporu. 

JN/Jana Fričová