Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jaroslav Zámečník bude v komunálních volbách obhajovat primátorskou funkci 

13. 01. 2022 | 21:24

V Liberci bude primátorskou funkci v letošních podzimních komunálních volbách obhajovat Jaroslav Zámečník ze Starostů pro Liberecký kraj (SLK). O vytvoření společné kandidátky bude SLK jednat s TOP 09 a KDU-ČSL. ČTK to dnes řekl Zámečník, který se stal primátorem Liberce po komunálních volbách v roce 2018 a bude lídrem SLK v Liberci i pro letošní volby.

ZamečníkOficRetezKytky
Foto: archiv

"Už před čtyřmi lety jsme se dohodli s TOP 09 a lidovci, udělali společnou kandidátku a spolupráce se nám osvědčila. Tak bychom v tom rádi pokračovali i v dalším volebním období," řekl Zámečník.

V Liberci v komunálních volbách v roce 2018 uskupení pod hlavičkou Starostů pro Liberecký kraj vyhrálo s výrazným náskokem. V 39členném zastupitelstvu získalo 16 mandátů, druhé ANO jich má 11 a třetí Změna pro Liberec šest. ODS má čtyři zastupitele a dva Liberec otevřený lidem (LOL). Koalici tvoří Starostové s ANO a ODS.

Podle Zámečníka by o složení kandidátky měli mít jasno do léta, první polovinu chtějí představit na konci května. "V tuto chvíli pracujeme zhruba se 40 jmény," dodal.

Zájem pokračovat ve spolupráci už oznámila i TOP 09. "Na základě dlouhodobě dobré spolupráce s SLK v Liberci rozhodl regionální sněm o vyjednávání o pokračování této koalice pro příští volební období. Po tříleté kvalitní spolupráci bychom rádi navázali na dobré koaliční vztahy a práci pro město i v dalších letech," uvedl v tiskové zprávě předseda krajské organizace TOP 09 Liberec Martin Chroust.

Lídra kandidátky pro komunální volby v Liberci už dříve oznámila i ODS. Bude jím stejně jako v roce 2018 předseda jejich libereckého sdružení a radní města Petr Židek.

čtk