Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jde i o tvůj život, hlásá autobus řízený Janem Korytářem. Tak pozor, má na něj papíry pouhých 14 dní

25. 08. 2020 | 5:00

Pozor, krajem se bude před krajskými volbami pohybovat reklamní vozidlo, jehož šofér má řidičák na autobus od 10. srpna. Naštěstí má nad hlavou velice správně umístěn varovný nápis „Jde i o tvůj život“. Takže buďte opatrní a, pokud nedokážete odolat, věnujte bláznivě polepenému busu pozornost raději jen z patřičné vzdálenosti.

změnaBUs
Výřez z fotografie dodané ZPL

Jde o předvolební autobus ZPL, takže může být zákeřný i jinak. Vysoce pravděpodobně bude rozvážet typické změnařské bludy, nijak neskrývanou propagandu a velkou snahu zalíbit se. Úspěch v krajských volbách zaručuje milionové inkaso za získané mandáty. V Liberci je Změna Jana Korytáře dostatečně provařená díky svému neúspěšnému angažmá na radnici, takže musí před krajskými volbami "na dušičky" vyrazit i mimo krajské město.

Předvolební tahák Změny – v nejrůznějších politických kampaních již tolikrát nasazený autobus – řídí šéf Změny osobně přesto, že jeho „papíry“ na takové vozidlo jsou ještě mokré. Na svém facebookovém profilu se ziskem řidičského průkazu chlubil 10. srpna. V 10.40 k selfie s čerstvými "papíry" na autobus napsal: "Šťastněj jako blecha, teď vás všechny převezu...". O 14 dní později, v rámci startu předvolební kampaně, se už v autobusu pohyboval po parkovišti poblíž krajského úřadu. Nikoho nepřevezl, ale naštěstí ani nepřejel.

Z videa, které tu vzniklo, je patrné, že se z parkoviště i odlepí a vyjede do terénu. Řidič Korytář kočírováním autobusu zabíjí více příslovečných much jednou ranou: Šetří partajní peníze, protože nemusí platit řidiče s praxí, plní si klukovský sen, jen se mylně domnívá, že schopnost bezpečně řídit je dědičná, a koneckonců má i pojízdný plakát, takže ZPL v krajských volbách kandidující pod dalším účelovým názvem, bude i vidět.

Ale: Nasazením postaršího autobusu do kampaně tak trochu popírá hlavní volební motiv svého politického uskupení, totiž, že jim jde o ochranu přírody a krajiny. Ochrana autobusem, který vypouští do ovzduší pořádnou dávku škodlivin? Nehodil by se spíš balón nebo mnohamístné kolo? Bylo by to bezesporu originálnější a koneckonců i příkladně šetrné k přírodě.

uba