Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Náměstek primátora místo na jednání rady seděl na jiné schůzi v Praze a ještě se tím pochlubil

06. 12. 2022 | 14:40

Na skutečnosti, že jeden z nových náměstků libereckého primátora dnes seděl místo na jednání rady krajského města na zasedání, kde se pravděpodobně hodnotila soutěž na Nový hlavák (zřejmě pražské hlavní nádraží), je nejhorší asi to, že to Jiřímu Janďourkovi (SLK) vůbec nepřijde ani divné, ani hloupé. Pokud by byl opak pravdou, určitě by se takovým konáním nechlubil na svém facebookovém profilu.
 

jandourek
Jediné alespoň trochu použitelné foto náměstka libereckého primátora J. Janďourka je z jeho FB profilu.

On na to je evidentně pyšný a podle reakcí to nevadí ani jeho spolupartajníkům. Pochvalné reakce pod postem si vysloužil od publika hojně odívajícího dres SLK. Zamračeného smajlíka "to mě štve" připojil jenom další nový náměstek Adam Lenert z ANO a Daniel Ragín to napsal natvrdo: "Pane Jiří a neměl byste raději sedět na radě města, kam jste se tak hrozivě cpal? Chvilku po volbách a priority jsou už jinde, koukám!"

Když už jsem zabloudila na Janďourkův profil, nemohlo mi uniknout, že se vůbec neprezentuje jako náměstek primátora stotisícového města a stále ještě šéf městské kanceláře architektury, nýbrž jen jako vyučující na liberecké univerzitě. Že by se mu veřejné přiznání politického angažmá nehodilo do profilu "nezávislého umělce"?

Vzhledem k jeho soustavným aktivitám na sociálních sítích je téměř vyloučeno, že je neaktuální profil jen výraz jakési formy lajdáctví.

I když...

Ať se primátorův náměstek (Ing. arch. Ing. Jiří Janďourek, náměstek primátora pro architekturu, veřejný prostor a dopravní stavby, člen Rady města a Zastupitelstva města Liberec - zdroj www.liberec.cz) na sítích prezentuje, jak chce. Jeho profil, jeho boj, jeho vizitka a vizitka hnutí, které jej na radnici vytáhlo.

Nechť ale chodí do práce, za niž je Libercem placen. Doby, kdy jako šéf architektonické kanceláře chodil do úřadu (údajně) "jako na tenis", tedy jen když mu to pro řadu jiných pracovních aktivit vyšlo, musí skončit. Účast na jednání Rady města je základní pracovní povinností každého člena rady, soudím.

A míním, že s Hlavákem by si v Praze propříště mohli poradit i bez libereckého hlasu, nebo by alespoň měli respektovat náměstkův diář. Termíny jednání Rady SML mají svůj pevný harmonogram.

oub