Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Cílem dotačního programu je  zvýšit atraktivitu České Lípy pro  turisty natolik, aby ve městě zůstali víc než den

07. 03. 2020 | 13:33

Celkem 150 tisíc korun, o 50 tisíc méně než v loňském roce, je letos připraveno v rámci dotačního programu v oblasti cestovního ruchu, který zastupitelé schválili na svém únorovém zasedání. Žádosti do tohoto programu budou přijímány od 6. do 20. dubna, návrhy na příspěvky by měli zastupitelé projednat na svém květnovém zasedání.

CLpasije6
archivní ilustrační foto Artur Irma

Peníze se tak k žadatelům dostanou v červnu. Cílem dotačního programu v oblasti cestovního ruchu je podporovat činnosti, které si kladou za cíl zvýšit atraktivitu České Lípy pro domácí i zahraniční turisty a motivovat je, aby u nás strávili více než jeden den. Žadatelem může být fyzická nebo právnická osoba, nezisková organizace, spolek nebo sdružení, maximální výše dotace je 100 tisíc korun. 

„V loňském roce jsme celou částku alokovanou v dotačním programu v oblasti cestovního ruchu nevyčerpali, proto jsme částku pro letošek snížili. Nicméně se v roce 2019 podařilo podpořit zajímavé projekty, jedním z nich je určitě vznik publikace s názvem Ztracené květy, která se letos mimo jiné uchází i o titul Kniha roku Libereckého kraje,“ uvedl českolipský radní pro kulturu, sport a cestovní ruch Michal Prokop.

Na lednovém zasedání schválili zastupitelé dalších devět dotačních programů, v rámci nichž město rozdělí celkem 27,4 milionů korun. Žadatelé budou moci podávat žádosti v termínu od 9. do 23. března 2020. Příspěvky by měli zastupitelé schvalovat na svém zasedání 29. dubna, peníze by tak úspěšným žadatelům měly přijít na účet v průběhu května letošního roku.

Pokud se lidé „nevejdou“ se svými žádostmi do žádného z dotačních programů, mohou žádat o peníze z Fondu rady města, kde bude letos po převodu nedočerpaných prostředků z loňského roku připraveno 1,56 milionu korun, z Fondu zastupitelstva města, kde bude k dispozici 3,24 mil. Kč a z Fondu na podporu investic a drobného podnikání, kde jsou připravené 2 miliony korun.

www.mucl.cz