Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

K oslavám 105. výročí Rumburské vzpoury je připraven dálkový pochod do Nového boru

04. 03. 2023 | 15:19

Pro všechny, kteří mají dostatek odvahy i fyzických sil, je připraven na sobotu 13. května 2023 další ročník dálkového pochodu Po stopách Rumburské vzpoury.

turistika backpack-1836594 1280
Ilustrační foto

První ročník proběhl již v roce 2016, ale pandemie nemoci covid-19 pořadatelům znemožnila v letech 2020 a 2021 pochod Rumburk-Nový Bor uskutečnit. Odvážní turisté a cyklisté se tak vydají zdolat těžkých 35 kilometrů po stopách rumburských vzbouřenců letos pošesté. Trasa celého pochodu vede po značených turistických cestách, bližší informace obdrží účastníci při startu.

Začátek pochodu je plánován na 8. hodinu na rumburském náměstí, kde také proběhne registrace. Ta pořadatelům umožní zajistit účastníkům pochodu lepší servis a také kontrolu jejich pohybu po trase a úspěšného dosažení cíle na novoborském koupališti, kam je třeba dorazit do 20. hodiny. Zde bude pro účastníky pochodu zajištěno občerstvení a program. Akci společně připravují města Rumburk a Nový Bor ve spolupráci s Československou obcí legionářskou. Na trať, která vede po pozemcích Lesů ČR, se každý vydává na vlastní zodpovědnost. Žádáme účastníky pochodu, aby dodržovali pravidla ochrany přírody.

Pro zajištění případného dopravního servisu ze strany pořadatelů je nutná předchozí registrace. Neregistrovaným účastníkům dopravní servis zajistíme pouze v případě nenaplněné kapacity. 

Možnost registrace: Magdaléna Riedelová nebo Alena Forgáčová, Odbor školství, kultury a sportu MěÚ Nový Bor, 3. patro, mriedelova@novy-bor.cz, aforgacova@novy-bor.cz

www.novy-bor.cz