Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kino Máj v Doksech pořádá dnes tematický filmový večer s Jimem Jarmuschem

16. 07. 2019 | 7:51

V úterý 16. července se bude v kině Máj konat tematický filmový večer, který je celý věnován americkému nezávislému režisérovi Jimu Jarmuschovi. U příležitosti projekce jeho posledního filmu Mrtví neumírají bude promítán i jeho předchozí snímek Paterson.

Paterson - FOTO Z FILMU 1
Foto z filmu Paterson

Oba filmy uvede a celým večerem provází filmový historik a publicista Vladimír Hendrich. Součástí večera je též občerstvení ve foyer kina.

Program večera:

od 17.30 hod. – Paterson (úvod a projekce filmu)

od 20.00 hod. – Neposlušná hvězda Jim Jarmusch (přednáška Vladimíra Hendricha)

od 20.30 hod. – Mrtví neumírají (úvod a projekce filmu)

Podrobné informace:

16. úterý od 17.30 hod.
VEČER S JIMEM JARMUSCHEM
Projekce dvou posledních filmů amerického nezávislého režiséra Jima Jarmusche u příležitosti premiéry jeho nového snímku. Lektorský úvod doplní po skončení prvního filmu půlhodinovou přednáškou a následující besedu bude moderovat filmový historik a publicista Vladimír Hendrich. Součástí večera je občerstvení ve foyer kina.

Jim Jarmusch

Zlevněné vstupné při zakoupení vstupenek na oba filmy.

od 17.30 hod. – Paterson
Drama, USA/Německo/Francie, 2016, 118 minut, režie Jim Jarmusch. Paterson je řidič autobusu ve stejnojmenném městečku. Každý jeho den je zdánlivě stejný jako ten předešlý: projíždí trasou své linky, pozoruje město ubíhající před čelním sklem a poslouchá úryvky rozhovorů. Píše básně do notýsku, jde na procházku se psem, zastaví se v baru vždy jen na jedno pivo a přichází domů za svou ženou Film je příběhem vítězství a porážek všedního dne a krásy, která se skrývá i v těch nejmenších detailech. Anglicky s titulky.
Vstupné 70/100,- Ml. přístupno

od 20.00 hod. – Neposlušná hvězda Jim Jarmusch. Vladimír Hendrich představí ve své přednášce aktuální osobní i společensko-politické postoje amerického filmového režiséra, scenáristy, kameramana, básníka a také hudebníka Jima Jarmusche.

od 20.30 hod. – Mrtví neumírají
Komedie s prvky hororu, USA, 2019, 105 minut, režie Jim Jarmusch (). Poklidné městečko Centerville se ocitá v centru války s hordami zombie vylézajících z hrobů, které dostaly chuť na čerstvé lidské maso. Hrají Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Iggy Pop, Tom Waits, Steve Buscemi a další. Anglicky s titulky.
Vstupné 100/120,- Do 15 let nepřístupný

TZ/Miloslav Lomič