Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Maxim Velčovský z novoborského Lasvitu je podle prestižního magazínu nejlepším kreativním ředitelem

06. 02. 2021 | 18:36

Maxim Velčovský, kreativní ředitel společnosti LASVIT, se stal vítězem prestižní ceny Best of Year Awards 2020 předního amerického magazínu Interior Design, kde uspěl v kategorii Kreativní ředitel. Interior Design’s Best of Year Awards je přední ocenění v oblasti designu. Magazín oceňuje ta nejvýznačnější díla z celého světa stejně jako jejich designéry, architekty a výrobce.

Slavnostní předávání cen v minulých letech přilákalo více než 1 000 návštěvníků ze všech koutů planety. Patnáctý ročník, který se konal na konci loňského roku online, představil v každé soutěžní kategorii to nejlepší ze současné designové scény. Slavnostní událost byla vrcholným měřítkem excelence na globální úrovni a opět nastavila vyšší laťku pro budoucí tvorbu v oboru.

Maxim Velčovský.„Je mi ctí být uznán za svou práci právě vítězstvím v soutěži Interior Design Magazine’s 2020 Best of Year Awards,“ říká Maxim Velčovský, kreativní ředitel společnosti LASVIT, a dodává: „Ceny Best of Year Awards od Interior Design Magazine jsou prestižní globální soutěží a já jsem rád, že tvorba kreativců je odbornou veřejností sledována a oceňována. Interior Design Magazine nicméně neocenil pouze mě, za LASVIT jsme získali hlavní cenu také za naši skleněnou budovu a sídlo v Novém Boru v kategorii Fasády budov.“

Magazín Interior Design ocenil také nové sídlo LASVITu od OV Architekti. Unikátní spojení původní a nové architektury získalo několik výjimečných ocenění, Památka roku 2019 Libereckého kraje, v celorepublikovém měřítku Stavba roku a to hned v několika kategoriích včetně ceny veřejnosti, a v listopadu od komory architektů i Českou cenu za architekturu. Také ve světě dosáhlo sídlo na jednu z nejznámějších cen, a to Dezeen Awards 2020.

Maxim Velčovský se svým vítězstvím zařadil po bok tak věhlasných osobností, jako jsou Peter Marino (Peter Marino Architects), Knud Erik Hansen (Carl Hansen & Søn) anebo Maha Kutay a Woody Yao (Zaha Hadid Design).

Profil společnosti LASVIT

LASVIT inspiruje svět, ale zdroj této inspirace se rodí doma, v srdci Lužických hor. Své sídlo má tak LASVIT od roku 2019 právě tam, v Novém Boru. Součástí komplexu je i skleněný dům – metaforický „maják sklářství” na severu Čech. LASVIT je česká sklářská a designérská společnost, která se zaměřuje na světelné instalace na zakázku a kolekce svítidel, nápojového a dekorativního skla. Už od založení v roce 2007 se LASVIT drží své mise přinášet krásu a kus Česka klientům z celého světa, a tak inspirovat svět.

O magazínu Interior Design

Interior Design Media je přední světová společnost v oboru designových publikací, webových stránek a akcí, jež cílí na globální publikum se zájmem o interiérový design, architekturu a facility management. Samotný magazín Interior Design vychází po dobu již více než 80 let, díky čemuž se stal stěžejní autoritou v oblasti designu pro každého profesionála, ať už se nachází v jakékoli fázi navrhování projektu. Akce pořádané pod záštitou magazínu si primárně kladou za cíl propojovat odvětví interiérového designu ve všech jeho aspektech, od kreativního vedení až po inovace. Webová stránka magazínu www.interiordesign.net s relevantním obsahem v reálném čase pak představuje jeden z globálně nevyhledávanějších serverů pro odbornou veřejnost.

TZ Lasvit/Tomáš Kolder