Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Město přispěje Charitě Česká Lípa na Azylový dům Jonáš. Slouží maminkám v nouzi a jejich dětem

19. 12. 2022 | 8:14

Na konci listopadu letošního roku Charita Česká Lípa slavnostně otevřela nově zrekonstruovaný Azylový dům Jonáš, který slouží maminkám v nouzi a jejich dětem. Město Česká Lípa přispěje Charitě na výstavbu tohoto domu částkou 300tis. Kč, kterou zastupitelé na svém prosincovém jednání schválili formou individuální dotace z Fondu zastupitelstva města.

VanoceZena
ilustrační foto

Náklady na kompletní rekonstrukci tohoto zařízení, které nabízí 40 lůžek pro maminky a jejich děti, se vyšplhaly na téměř 35 mil. Kč. Většinu nákladů charita uhradí z dotačních peněz, 2,8 mil. Kč však musí uhradit ze svého. Finance z městské dotace charita použije na částečnou úhradu této částky. 

„Charita Česká Lípa je organizace, se kterou město úzce spolupracuje, zajištění některých služeb a činností už si bez nich neumíme vůbec představit, pracovníci charity byli důležitým pomocníkem města i v průběhu pandemie nebo v průběhu uprchlické krize. Jsem proto ráda, že jsme jim mohli v nesnadné situaci pomoci. Azylový dům Jonáš je úžasné zařízení, které nabídne maminkám v nesnázích pomocnou ruku a novou startovní čáru do života, důstojné prostředí, kde se vzpamatují z prožitých traumat. Těším se také, až bude hotový i nový městský azylový dům pro maminky s dětmi, který budujeme vedle Domu humanity. Hotovo bychom měli mít na jaře příštího roku,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová. 

CL/Kristýna Kňákal Brožová